Sve igre za koje klinci imaju urođen talent

Foto: 123rf
 
DOK VI pokušavate dijete zainteresirati za novu didaktičku igračku koju stručnjaci smatraju savršenom za djetetov razvoj, ili pokušavate djecu uključiti u društvenu igru iz koje smatrate da bi mogli mnogo naučiti, vrlo rijetko nailazite na djetetovo oduševljenje. Naravno, oni će se uvijek rado odlučiti za neku od sljedećih igara za koju imaju urođen talent protiv kojeg ne možete:
 
1. Pronalaženje i uništavanje i posljednjeg atoma snage kod mame i tate!
 
2. Gađanje loptom mamine omiljene vaze. Kada igrate košarku, ciljanje nije ni približno tako precizno.
 
3. Igra "Jesmo li stigli? Koliko još?" kada putujete, bez obzira radilo se o dugom putovanju ili tek odlasku u kupovinu, djeci ovo nikada neće dosaditi.
 
4. Iako vi to možda ne razumijete, djeca obožavaju igrati igru "Učini suprotno od onog što je mama rekla!"  i svi redom su odlični u svojoj igri.
 
5. Dok je vezanje vezica nemoguća misija, napraviti čudesan čvor koji bez škara ne možete raspetljati klincima je mačji kašalj.
 
6. Pospremanje nekoliko igračaka u kutiju traje satima kada to od njih zatražite, ali igra "Napravi kaos u minuti!" uvijek je zanimljiva i jednako uspješna. Djeci je ova igra omiljena netom prije nego što trebaju stići gosti.
 
7. Spremni ste djetetu odgovoriti na apsolutna sva pitanja, u svakom trenutku, ali oni nekako uvijek žele dobiti odgovor na najneugodnija pitanja baš kada ste u javnosti.
 
8. Penjanje nikada nije problem, pa čak ni na najvišu granu stabla ili najvišu stepenicu na penjalici, ali kada treba sići, obavezno ćete čuti plač i dozivanje mame ili tate.
 
9. Najopasniji i najskriveniji predmeti u vašem domu uvijek će naći put do djetetovih usta. Gumene igračke namijenjene upravo tome možete zaboraviti!
 
10. Važna pošta ili omiljena knjiga imaju najveći šansu da slučajno završe u smeću kao dio dječje igre.
 
I zato nikada nemojte zaboraviti da je svako dijete različito, ali i to da je svako dijete prvenstveno - dijete. 

Pročitajte više