Svi teški trenuci roditeljstva nestaju pred ovakvim prizorima

Foto: Facebook

NISU li najbolje priče o roditeljstvu koje želimo čuti upravo ona prava iskustva pravih roditelja. Baš poput ovog iskustva i priče koja leži skrivena, čak i posramljena pred ovim naoko običnim prizorom, tim više što je priča iskreno priznanje na kakvo baš i nemamo puno prilike naletjeti. Posebno ne na društvenim mrežama. No onda se pojavila stanovita Joanna Dodge Scheuerman koja je bez imalo prikrivenog srama priznala: "Jučer stvarno nisam htjela biti mama. Htjela sam se sakriti u crnu rupu da me svi ostave na miru, pa makar i na tu minutu na koju mama nekako nikako nema pravo. Nisam čak željela ni da budem sretna. Imala sam očajan dan i na kraju svega iz čiste sam sebičnosti pukla na muža. Ne moram ni reći da smo u krevet otišli ljuti, depresivni i potišteni - čista životna patetika lišena svega onog čarobnog i filmskog. 

Zaspala sam ljuta i probudila se ništa bolje volje sve dok nisam ugledala svog supruga nježno sklupčanog uz kćer u njenom malom krevetu. Moje srce. Moja dva srca. 

To su trenuci koje je lako njegovati. To su prizori u kojima je tako lako pronaći sreću i ljubav, tako lako zaboraviti sve životne nedaće i sve loše dane koji su iza nas. Ali, nažalost, i oni su sastavni dio života. To moramo znati i kada smo sretni i ljuti i abnormalno voljeni. 

Prava je sreća imati puno više lijepih u odnosu na ružne trenutke, ali prava ljubav ne znači samo sreću. Prava ljubav daje vam mogućnost da čak i u najgorim danima pronađete pravi razlog za sreću, samo ako ćete ga znati prepoznati, njegovati i biti strpljivi. 

Ja vam ne mogu opisati trenutak prosvjetljenja koji mi se dogodio dok sam gledala ovaj prizor. To je razlog za pravu sreću. Taj prizor neće izbrisati sve one frustracije s kojima ćemo se neminovno susretati u životu, ali će ti prizori biti pravi lijek onda kada će nam trebati najviše. 

"Toliko mi je drago što sam stala na trenutak i uspjela spoznati sreću u prizoru kojeg sam ugledala!", napisala je mama Joanna u postu u kojem se zaklela na vlastiti pakt - biram ljubav, biram strpljenje i biram da ću ovakve trenutke čuvati u svom srcu.  

Znam da je preda mnom još puno loših dana, ali to je život, a život nam, ako malo bolje promotrite, uvijek nudi pravu protutežu lošim danima, samo treba znati prepoznati sreću.  

Pročitajte više