Talijanski chef roditelje izbirljive djece nazvao moronima

RODITELJI koji dopuštaju svojoj djeci da razviju izbirljive prehrambene navike su moroni, rekao je slavni talijanski chef Gino D'Acampo.

U podcastu Sweat, Snot and Tears istaknuo je da "nije moguće da djeca sama postanu izbirljiva" te za to krivi njihove roditelje.

"Kada mi ljudi pričaju o izbirljivoj djeci i pitaju me što o tome mislim, kažem im da izbirljivo dijete ne postoji", izjavio je. 

"Ali postoji debilno roditeljstvo. Kad kažem moroni, mislim na idiote. Dijete se ne rađa izbirljivo, to nije moguće. To su posljedice ponašanja njihovih roditelja", nastavlja.

D'Acampo sa suprugom Jessicom ima troje djece, a njegova najmlađa kći Mia (9) dobiva za doručak ono što je odbila večerati.

"Ne moraš jesti raviole, u redu je. Mia je tako znala sjediti za stolom i ne jesti ništa. Ako nisi gladna za raviole, nisi ni za što drugo. Što će se ujutro naći na stolu umjesto mlijeka i pahuljica? Ravioli. Morate to učiniti samo jednom", pojasnio je voditeljicama podcasta Annie O'Leary i Wendy Golledge.

D'Acampo je rekao da ne uspoređuje djecu sa psima, ali implicira da se mogu koristiti iste tehnike treninga.

"Morate štenetu nekoliko puta jasno objasniti da ne može raditi nuždu u kući. Na kraju će izaći kad osjeti potrebu", dodao je. 

Osim Mije, D'Acampo ima dvoje starije djece, 19-godišnjeg Luciana i 16-godišnjeg Rocca.

Pročitajte više