Tamara Ecclestone priznala: "Užasno se bojim za svoju Fifi"

Foto: Instagram  

MOŽDA ćete je shvatiti, a možda i nećete.

U tri godine njenog života bile smo razdvojene točno šest minuta", izjavila je nedavno Tamara Ecclestone koja se u potpunosti posvetila svojoj trogodišnjoj kćerkici Sophiji koju je dobila u braku s Jayom Rutlandom, 36-godišnjim poslovnjakom iz Essexa. 

Medijima je već dulje vrijeme poznata njena čvrsta veza s malenom Sophijom jer je puno puta otvoreno pričala da s njom spava te da je, unatoč tome što je malena već proslavila 3. rođendan, još uvijek doji. 

"Dojit ću je dok god ona bude htjela. Baš me briga što drugi kažu. Ja znam da činim ono što je najbolje za mene i nju i znam da će mi sise poslije izgledati grozno, ali baš me briga i za to", često je izjavljivala ne mareći baš za ničije mišljenje. 

No sada je ipak priznala da ju je majčinstvo jako promijenilo i da se ponekad osjeća užasno zbog svih tih strahova koji joj se roje po glavi kad je u pitanju njena voljene Sophije koju od milja zove Fifi.  

"Otkad sam rodila patim od straha da će joj se nešto dogoditi. Čak i kad sam s njom, ja se stalno bojim najgoreg, a ti su mi se simptomi dodatno pojačali kad smo je, u siječnju ove godine, pokušali ostaviti u vrtiću. Ja se s tim jednostavno nisam mogla pomiriti. Ostavili smo je tamo, odjurila sam u automobil i tamo plakala i paničarila. Držala sam mobitel u ruci, buljila u njega čekajući da me tete nazovu. Čekala sam da mi kažu da me moja Sophie treba. Jay mi je govorio da sam luda, ali ja jednostavno nisam mogla podnijeti činjenicu da sam daleko od nje i da ne znam hoće li je tko dignuti ako padne, hoće li je itko moći utješiti, osim mene", ispričala je u intervjuu za Happiful magazine, gdje je izjavila da je za svaki veći korak u životu njene mezimice, sama Sophia odlučila kada će to biti. Tako ju je i od pelene odvikla tek kad je malena bila 100 posto spremna, a iako Sophie sad već ima 3 godine i 4 mjeseca (rođena je 17. ožujka 2014.) još uvijek nije spremna ostaviti se dojenja. 

"Kad je majčinstvo u pitanju čini se da su svi u stanju samo kritizirati, iako svi jako dobro znamo da su roditelji ti koji najbolje znaju kako odgojiti svoje dijete", rekla je nakon što je doživjela brdo kritika, što zbog produljenog dojenja, ali i tog stalnog naglašavanja da se baš nikad ne odvaja od svoje Fifi. 

Sada je konačno priznala da se tako ponaša jer se toliko boji da nitko drugi neće biti dovoljno dobar i brižan za njenu mezimicu. 

I zato pati, a zna da nije jedina i da mnoge mame osjećaju iste strahove i brinu zbog svoje djece da to već doslovno graniči s dijagnozom separacijske tjeskobe. 

Separacijska tjeskoba poznata je i kao strah od odvajanja, od kojeg mogu patiti i djeca i roditelji. 

Iako se ono najčešće veže uz djecu prije polaska u vrtić, Tamara je svojim slučajem dokazala da ta briga i takvi strahovi itekako more i roditelje.  

 

Pročitajte više