Tata podržava sina koji voli nositi haljine i dokazuje da je ljubav iznad stereotipa

KADA postanemo roditelji, naša glavna misija je voljeti svoju djecu i pripremiti ih za život. To možemo najbolje učiniti tako da ih učimo da vole i poštuju sebe i da se nikad ne boje biti ono što jesu. To je ono što čini tata Jared Qwustenuxun Williams. Svog sina Finna potiče da prihvati ono što ga čini jedinstvenim, uključujući njegovu strast prema nošenju haljina. 

Jared je najbolji prijatelj svojoj djeci

Jared sa suprugom ima dva sina. On je svojoj djeci najbolji prijatelj i vodi ih na mjesta na kojima mogu zaboraviti na manire i ponašati se kako požele. Istovremeno im daje priliku da djeluju protiv društvenih stereotipa. 

Kad je prvi put ugledao sina u haljini, njegova reakcija bila je iznenađujuća

U intervjuu za Bright Side Jared je priznao da su ga maltretirali kad je bio dijete. Zato, kad je ugledao najmlađeg sina u haljini, pokazao je čistu ljubav. Međutim, zapitao se kako će drugi na to reagirati. Počeo je razgovarati sa suprugom o tome kako se boji za njihovo dijete i kako ne želi da prolazi kroz ono što je iskusio na svojoj koži. Odlučili su ga podržati, bez obzira na sve.

Tata i sin zajedno su naučili prevladati negativne reakcije

Jared puno razgovara sa svojim sinovima, a Finnu neprestano ponavlja koliko je snažan. Okruženi su i prijateljima koji dječaka ne osuđuju jer nosi haljine. Većina Jaredovih muških prijatelja nosi kiltove, a Finn ne misli da je drugačiji. On je samo dječak koji voli nositi haljine. 

Jared ima poruku za druge roditelje

Jared smatra da se roditelji moraju vezati za svoju djecu. Savjetuje im da podrže dijete u onome što želi biti.

"Odgajate osobu, a ne upravljate neugodnostima", zaključio je.

Pročitajte više