Tata proglasio suprugu lijenom i odbio pomoći oko uspavljivanja sina, ljudi ga napali

Foto: Shutterstock

JAKO je teško za roditelja ako svaki put sam mora brinuti o održavanju djetetove rutine spavanja. Podrška i suradnja oba roditelja uvijek je puno bolja opcija.

Premda ima slučajeva u kojima to sve pada na jednog roditelja, ako su oba prisutna i sposobna za to, potreban je timski rad. Jedan je tata objavio na Redditu svoju priču o, kako kaže, neodrživom stanju u svojoj obitelji. Odlučio je poduzeti ekstremne mjere, upitavši zajednicu za mišljenje.

"Moja supruga i ja imamo dvogodišnjeg sina. Ona ne radi i brine o njemu, a ja radim puno radno vrijeme, obično sam odsutan od 6:30 do 17:30", napisao je muškarac.

Nastavio je da se njegova supruga brine o dnevnom spavanju njihovog sina, stavljajući ga na spavanje nakon ručka, dok ga on uspavljuje navečer oko 8 sati.

Smatra da je žena postala lijena u provođenju svog dijela posla

"Proteklih nekoliko mjeseci moja je supruga postala nevjerojatno lijena s rasporedom spavanja našeg djeteta", nastavio je. "Razumijem da to nije uvijek lako, ali ona je zapravo razradila novi sustav: čeka da bude potpuno iscrpljen oko 16 sati, stavi ga u krevet, a zatim ga probudi oko 18:30. Stoga, kad ga pokušam natjerati da ode u krevet između 8 i 9 sati, nije umoran. Uopće", požalio se.

"Nastane prava drama jer on u krevetu onda vrišti, plače i ne želi spavati jer jednostavno nije umoran. Ponekad mi treba i do dva i pol sata da ga uspavam što je užasno za oboje", napisao je.

Povukao se u drugu sobu i zaključao vrata

Tata je potom rekao da je večer prije konačno prelomio situaciju i rekao ženi da ga više neće spremati za spavanje navečer dok ona ne riješi situaciju s dječakovim dnevnim odmorom.

Rekao je: "Neću više čistiti njezin nered. Prešao sam spavati u drugu sobu, zaključao vrata i otišao u krevet dok ga je ona uspavljivala. Jutros je bila iscrpljena od toga i bila je užasno raspoložena jer joj je očito bilo teško raditi ono što sam ja radio mjesecima."

Ona je zahtijevala da joj pomogne, ali on odbija sve dok ga ona ne uvede u čvršću dnevnu rutinu. Rekao je: "Iskreno, ne mislim da sam u krivu u ovoj situaciji", zatraživši povratnu informaciju o tome tko je u krivu.

Korisnici su ponudili neke solidne savjete za njih

Neki od savjeta vezani su za navike spavanje djeteta i rad na komunikaciji između supružnika. "Dječakova trenutna dob je zahtjevna. Njegove potrebe se stalno mijenjaju", komentirala je jedna osoba.

"Zvuči kao da počinje izbacivati fazu dnevnog drijemanja... Molimo budite strpljivi jedno s drugim. Odgajati dijete je teško za oba roditelja", netko je napisao.

Treći je predložio da im može pomoći uvođenje "vremena za mir" u rutinu: "Može gledati film, može čitati knjige, može slušati knjige itd., ali soba mora biti mračna i dijete mora ostati na krevetu."

"U načinu na koji pričaš o njoj nedostaje nijansa poštovanja", oglasio se treći korisnik. "Roditeljstvo je teško! Pogotovo s malim djetetom!"

Preporučili su mu zajednički rad na stvaranju novog plana i postavljanju nove rutine za dijete.

Jedna osoba prozvala je čovjeka zbog nedostatka empatije: "Vaše dijete ima neke tipične probleme sa spavanjem. Vaša žena nije 'lijena', zvuči samo kao da joj je teško natjerati ga da ode na spavanje. Okrivljuješ je umjesto da se ponašaš kao roditelj i nastojiš da zajednički pronađete rješenje. Ako je netko ovdje lijen, to si ti."

Pročitajte više