TikTok blokiran dijelu korisnika u Italiji nakon smrti 10-godišnjakinje

Foto: 123RF

10-GODIŠNJA djevojčica u Palermu na Siciliji je umrla od gušenja. Sudjelovala je u TikTok izazovu naziva "blackout". Stavila je remen oko vrata i zadržavala dah dok se snimala mobitelom.

"TikTok je bio njezin svijet. I YouTube. Tako je provodila vrijeme", rekao je otac djevojčice Angelo Sicomero za Corriere della Sera.

Slučaj je šokirao Italiju te je pokrenuta istraga kojoj je cilj utvrditi je li riječ o mogućem poticanju na samoubojstvo, kao i je li ju tko pozvao da sudjeluje u izazovu, piše The Guardian.

Pristup TikToku do 15. veljače je blokiran svim korisnicima u Italiji koji ne mogu dokazati svoju dob. 

Iz TikToka kažu da nisu pronašli sadržaj koji je mogao potaknuti djevojčicu da sudjeluje u izazovu te će pomoći vlastima u istrazi incidenta.

"Sigurnost zajednice na TikToku je naš prioritet. Zbog ovoga ne dopuštamo sadržaj koji potiče, promiče ili veliča ponašanje koje bi moglo biti opasno", kazao je glasnogovornik tvrtke. 

Ova popularna društvena mreža koristi se za dijeljenje videozapisa, a mnogi roditelji su djeci zabranili njezino korištenje u rujnu prošle godine, kada je TikTokom počela kružiti snimka samoubojstva 33-godišnjeg Amerikanca Ronnieja McNutta.

Pročitajte više