Tri kvalitete djece koja upisuju najbolje fakultete, prema obrazovnoj savjetnici

Foto: Pexels

VEĆINA roditelja želi odgojiti uspješnu djecu. Žele im osigurati da upišu najbolje fakultete i napreduju u obrazovanju. U tome im pomaže i nezavisna obrazovna savjetnica s više od 20 godina iskustva, Charlotte M. Klaar. Izdvojila je tri osobine djece koja često upisuju dobre fakultete.

Radna etika

Radna iskustva pokazuju da je osoba odgovorna, sposobna i disciplinirana. Bilo da se radi o čuvanju djece, vrtlarenju ili nečem drugom, svi ovi primjeri pokazuju da su djeca odgovorna i da imaju vještine upravljanja vremenom, ističe savjetnica. "Sve ovo dokazuje da će odrasti u pouzdane osobe", rekla je Klaar za YourTango.

Sudjelovanje u timskom radu

"Sudjelovanje u nekom obliku grupe, tima ili aktivnosti u zajednici ukazuje na to da dijete ima svijest o svijetu izvan sebe", ističe savjetnica. Sudjelovanje u timskom radu može se vježbati kroz sviranje u bendu, pjevanje u zboru ili sudjelovanje u drugim školskim aktivnostima. Savjetnica tvrdi da to djeci pomaže razviti sposobnost harmoničnog rada s drugima.

Upravljanje obvezama

Savjetnica napominje: "Dok su dobre ocjene važne za prijem na fakultet, mnoge su druge stvari važnije." Predlaže roditeljima da kod djece njeguju i potiču intelektualnu znatiželju, radnu etiku i pouzdanost. Također im savjetuje da ne forsiraju savršenstvo jer je važno da djeca imaju vremena za odmor i druženje s prijateljima. Dakle, ključno je da znaju dobro upravljati svojim vremenom i aktivnostima.

Pročitajte više