Trogodišnjakinja otišla na maturalni ples jer možda nikad neće dočekati vlastiti

Foto: Facebook

MALENA Lana Nixon bori se s teškim tumorom na mozgu i njena obitelj strahuje da neće poživjeti dovoljno dugo da doživi neke važne trenutke. Zbog toga ju je 16-godišnja sestra Neve pozvala na svoju maturalnu zabavu.

“Uživala je u automobilu i neprestano govorila da su ona i Neve princeze”, izjavila je majka djevojčica Gemma Nixon za Daily Mail.

Za cijelu obitelj je bilo emotivno vidjeti Lanu u ružičastoj haljini jer je uglavnom u bolničkim spavaćicama.

“Toliko je bila sretna, smijala se, baš poput svakog trogodišnjeg djeteta. Cijela priča slama srce, ne mogu zamisliti kroz što ta obitelj prolazi”, otkrio je Sheb Ahktar koji je djevojčice vozio na maturalnu zabavu u Rolls-Royceu. 

Lana je bila zdrava sve do prošlog rujna kad se požalila da se loše osjeća. Roditelji su mislili da je u pitanju viroza, ali simptomi su se pogoršali. Bilo joj je teško hodati, mršavjela je, spavala i povremeno povraćala.

Nakon šest posjeta bolnici nije joj bilo bolje, a liječnici su također sumnjali da je riječ o uobičajenim dječjim virozama. Kad je konačno podvrgnuta magnetskoj rezonanci, sve je bilo jasno: imala je ogroman tumor na mozgu.

Operirana je u roku od 24 sata. Otada je prošla kroz još dvije operacije i 12 kemoterapija. Iako je trenutno pod nadzorom, liječnici kažu da se radi o atipičnom teratoidnom rabdoidnom tumoru koji je rijedak i agresivan te se, u Laninom slučaju, ne može izliječiti.

Nixon i njen zaručnik, Lanin otac Andrew Haswell, dali su otkaze na poslu kako bi mogli provoditi više vremena s kćeri nakon što su doznali dijagnozu.

Pročitajte više