U pet minuta napravite klincima besplatnu ručnu košarku

Screenshoot: Facebook

ZNATE da klinci unatoč enormnim željama o enormno skupim igračkama najviše vremena zapravo provode s onim najjeftinijima? Znate kako se vesele svakoj sitnici? E pa onda im u ovo tmurno nedjeljno prijepodne napravite igračku za ručnu košarku. Pa neka vježbaju svoju preciznost, a posebno svoje zglobove i motoriku. I zabavit će se pritom, a da niste potrošili ni lipe – jer komad folije, komad kartona i malo špagice sigurno imate u kući.

Ručna košarka je igra kada dijete ubacuje kuglicu u koš, a da im se loptica nikada ne izgubi. Zvuči sjajno zar ne? Možda i mama krene obarati svoj rekord – na primjer – ubaciti što više puta u minuti. Hej, pa dijete tako može naučiti i ponešto o brojanju te si malo približiti taj vremenski rok od jedne minute.

Uzmite tvrđi papir ili karton, izrežite ga kao kvadrat, presavinite u trokut, pa sa strane i još jednom sa strane i dobili ste koš. Na dnu izrežite malu rupicu, provucite špagicu, na jednom kraju napravite čvor da ne izlazi iz rupice, a drugi kraj umotajte u kuglicu napravljenu od folije. I to je to.

Savjet: Uzmite malo dužu vezicu da vam bude veći izazov igrati.

Uostalom, pogledajte! 

Pročitajte više