Učenicu suspendirali nakon što ju je nastavnica optužila da je preoskudno odjevena

Alica Wagner, 14-godišnja učenica srednje škole Yulee na Floridi, za lokalne medije prepričala je neugodnu situaciju u kojoj se našla. Kako tvrdi, njezina nastavnica ju je optužila da nosi previše oskudnu odjeću.

"Rekla mi je da dopuštam da ih cijeli svijet vidi", rekla je Alicia aludirajući na svoje grudi.

"Otišla sam u toalet, vratila sam se i rekla: Morate prestati seksualizirati 14-godišnje djevojke. Zgrabila sam svoje stvari i otišla", dodala je.

Wagner je rekla da je situacija eskalirala nakon što je pokušala nazvati roditelje, a to joj je zabranjeno. Nakon svađe sa zaposlenicima škole, suspendirana je na deset dana. Dodala je i da takvi komentari njezine nastavnice nisu bili pošteni jer je nosila kardigan.

U razgovoru s lokalnim tiskom njezina majka Sarah je rekla da razumije zašto je njezina kći reagirala na način na koji je reagirala, prenosi Independent.

"Mislim da nije u redu da ona tako razgovara s nastavnicima, ali razumijem zašto je bila bijesna", rekla je dodavši kako ju je ustvari "nastavnica seksualno zlostavljala". No, istaknula je i kako je nastavnica kasnije shvatila da je pogriješila te se ispričala.

Djevojčica je rekla da vjeruje da postoje dvostruki standardi kada je u pitanju provođenje pravila odijevanja u školi.

"Vjerujem da učitelji imaju pik na djevojke sa zrelim tijelima, žene općenito, apsolutno", rekla je: "Dakle, samo zato što imam grudi, na piku sam im".

 

Pročitajte više