Učiteljice ne vole kad su djeca gladna

Foto: Facebook

NAKON onog jučerašnjeg primjera super učiteljice koja je svoje učenike pokušala motivirati i ohrabriti prije velikog testa, danas donosimo još jedan odličan primjer kako bi učitelji morali razmišljali, posebno ako su u pitanju djeca nižih razreda. Ona djeca koja su još uvijek puno više djeca nego odrasli. 

>>>Pročitajte što je učiteljica napisala svakom svom učeniku prije velikog ispita<<<

Ovu sliku i post objavila je Katherine Gobson Howton, učiteljica jedne američke osnovne škole koja je napisala: 

"Mi smo učitelji vašoj djeci i svjesni smo da s vašom djecom ponekad provodimo više vremena nego vi sami i vjerujte, ono što zaista ne želimo jest to da vaša djeca na nastavi budu gladna. Kada su gladna djeca se ne mogu skoncentrirati, ne mogu učiti i pratiti nastavu. Strašno je zapravo biti gladan. 

U našoj školi svaki učitelj u svom razredu ima neki svoj ormarić, a oni su uglavnom puni hrane. 

Ovo je ormarić koji dijelim sa svojom kolegicom i koji je sustavno u upotrebi."

Znate, djeca jako često znaju na nastavi priznati da su gladna, iako se puno djece to zapravo srami priznati, a mi ipak nekako moramo shvati da je glad to što ih tišti. Da su zbog gladi razdražljivi i dekoncentrirani. Zato mi s vremena na vrijeme moramo djecu otvoreno pitati bi li pojela nešto prije nego nastavimo s radom ili, kako to mi obično radimo, jednostavno napravimo nešto za jesti - uzmemo naranču, namažemo im šnitu kruha, napravimo žitarice, sendvič, ispečemo na brzinu kokice - i samo im pružimo na stol da jedu. 

Jer to su i naša djeca i mi zaista ne želimo da im glad remeti njihovu koncentraciju. 

 

Pročitajte više