Umirovljena primalja otkrila bizarne primjere pronalaska predmeta unutar trudnice

Foto: Shutterstock

KAD se žena priprema za odlazak u bolnicu na porod, postoji nekoliko radnji koje će stići obaviti. Torba za bolnicu već je spremna neko vrijeme, a ako žena ima vremena i nije u prevelikim bolovima, vjerojatno će se otuširati. Provjerit će popis za rodilište, da bi po dolasku ondje slijedio proces poroda i upoznavanja bebe.

Primalja s dugogodišnjim iskustvom podijelila najneobičnije slučajeve

Prema riječima nekih primalja i liječnika, postoje slučajevi kad cijela priča dobiva čudan ton. Naime, neki su zdravstveni djelatnici posvjedočili da su pronašli čudne predmete unutar rodnice trudne žene koju su pripremali na porod.

Piroska Cavell, umirovljena primalja koja je radila u bolnicama diljem Ujedinjenog Kraljevstva, u privatnom i javnom sektoru, ispričala je da je izvukla desetke predmeta iz vagine budućih mama netom prije poroda.

Iako je rekla da ljudi misle da je posao primalje "sjedenje i maženje beba", to ne može biti dalje od stvarnosti. Nakon nevjerojatne karijere na kraju je napustila posao kako bi osnovala svoju kliniku za brigu o rodiljama u Velikoj Britaniji.

Najčudniji predmeti

Za The Sun je otkrila jedan od svojih najčudnijih pronalazaka – donji dio bikinija. Piroska je rekla: "Bio je unutra već neko vrijeme, najmanji donji dio bikinija. Rekla sam majci: ‘Moram samo ovo ukloniti’, a ona je rekla: ‘Oh, nisam ih vidjela oko devet mjeseci.'"

Prema riječima majke, dijete je začeto na plaži nakon nekoliko čaša vina, a o ostatku priče nije bila spremna detaljno govoriti.

Piroska je rekla da se predmeti mogu zaglaviti ili omotati unutar grlića maternice, što dovodi do prilično neočekivanih iznenađenja nakon pregleda. Rekla je: "Plastični vrh metle bio je također jedno od iznenađenja. Također sam otkrila izgubljene tampone, umjetne nokte, otpale piercinge i poklopce za olovke."

Opisala je što rade s tim predmetima

“Još neugodnije za pacijentice je to što je vrlo važno da stvari ubacimo u plastičnu vrećicu sličnu onima koje koristite za tekućine u zračnoj luci i vratimo im ih kako bi ih mogli vidjeti i odlučiti što bi htjeli učiniti s njima."

S obzirom na to da se radi o stranom predmetu, sve što se zaglavi unutar rodnice izaziva zabrinutost jer bi moglo dovesti do infekcije. Piroska je rekla: “Preporučujemo da se prijavi svaki neobičan iscjedak, miris ili nelagoda - nemojte se sramiti, dođite na pregled, sve smo vidjeli.”

Pročitajte više