Uživo s poroda, novi trend na Instagramu

Foto: Instagram

MISLITE da vas više ništa ne može iznenaditi, a onda naletimo na novi trend na Instagramu.

Trend poroda uživo na Instagram stranici #InstaBirthStory pokrenula je vlasnica stranice, porođajna fotografkinja Cate DePrisco. Međutim, iako možda zvuči neprikladno, nije riječ o random objavljenim snimkama u kojima se vidi svaki detalj nego je riječ o nečemu ipak malo prikladnijem.

Iza ideje stoji njeno mišljenje da je porod najljepši čin u životu žene te zbog toga mnoge žele sačuvati i najmanju uspomenu na porod svog djeteta. Zbog toga se i traže usluge profesionalnih fotografa. Međutim, čak i kad žele dobar dio poroda sačuvati samo za privatnu uspomenu, postoji još jedna stvar zbog kojeg se ovaj trend sve više popularizirao. 

"Žene znaju rađati satima pa obitelj i rodbina kojima je jako stalo da znaju što se događa s nestrpljenjem moraju iščekivati da bi čuli je li sve prošlo u redu", objasnila je medijima Cate DePrisco, a u tome im sad neizmjerno pomaže "porod u živo". 

No tu se ne radi o live snimkama nego samo fotografijama koje Cate, u dogovoru s rodiljom, objavljuje automatski nakon snimanja, tako da obitelj koja čeka uz ekrane može vidjeti u kojoj je fazi i kako protječe porod. 

 

Pročitajte više