VIDEO Kladimo se da i vaša radna jutra izgledaju baš ovako!

Screenshot: YouTube

PA NARAVNO da svaka radna mama u Hrvatskoj (i svijetu) započinje svoje jutro bez panike - prvo se posveti cijelom satu joge, potom pripremi savršeno zdrav doručak i uživa u svakom mini zalogaju, zatim budi djecu, bez šiza, ona se oblače i potom zajedno još uživate u mirnim jutrima prije nego svatko krene na svoju stranu. 
 
O da, tako to izgleda u filmovima i reklamama, ali u stvarnom životu? Moš mislit, zar ne? 
 
Strka, panika, šiza, dok radite doručak istovremeno već počinjete raditi, provjeravate mejlove, oblačite sebe, tražite žlicu pod stolom i istovremeno se šminkate, svoj doručak sigurno ne jedete u mini već maksi zalogajima, nalijevate se s još malo kave, trčite, psujete, već kasnite. Opet kasnite! 
 
Eh da - to je već malo poznatiji scenarij, zar ne? 
 
O tome govori i jedno novo istraživanje koje je tvrtka Organic Valley's pretočila u urnebesnu reklamu, u kojoj stvarne radne mame objašnjavaju zašto njihova jutra nisu i nikada neće biti kao ona iz reklama.
 
Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 radnih mama s njihovim uobičajenim jutarnjim navikama, a rezultati su sljedeći: 
 
57 posto majki budi se prije izlaska sunca 
 
82 posto majki redovnim jutarnjim vježbanjem smatraju ono kada hvataju budilicu po sobi

21 posto mama i prije nego ustanu već provjeravaju svoje e-mailove

33 posto njih nikada ne složi krevet nakon ustajanja

48 posto mama umjesto doručka uživa u kavi 

53 posto njih za buđenje, spremanje i izlazak iz kuće imaju manje od sat vremena 

58 posto mama svako jutro psuje na nekoga ili na nešto 
 
Upravo zato drage mame, ako vas ponekad peče savjest jer vaša obiteljska jutra ne izgledaju divno, slatko i smireno - bez brige - stvarno niste jedine. To ponekad zaista pali samo kada se glumi. U realnom životu jutarnji rituali izgledaju baš ovako:

 
 

Pročitajte više