VIDEO: Mi smo taj svijet! Najljepši dječji spot kojeg danas morate pokazati svojoj djeci

Foto: Pinterest

DOŠLA su vremena kada trebamo poduzeti nešto, kada svijet mora postati kao jedan jer postoje ljudi koji plaču i vrijeme je da pružimo životu ruku jer život je najveći dar kojeg smo dobili. 
Ne možemo se više iz dana u dan pretvarati da će netko, tamo negdje, možda - učiniti neku promjenu jer svi smo mi dio velike božje obitelji. I istini za volju, svi mi trebamo ljubav. 
 
Mi smo svijet
Mi smo djeca
Mi smo oni koji dan mogu učiniti svjetlijim
Počnimo onda davati 
Mi radimo izbor
Mi spašavamo svoje živote
Istina je da mi možemo uljepšati dan, ti i ja!
 
Pošaljite im onda srce tako da i oni znaju da je tamo negdje nekome stalo pa će i njihovi životi biti jači, biti slobodni. Baš onako kako je Bog kamen pretvorio u kruh tako i mi moramo pružiti svoju ruku.  
Kada ste loše volje i kada vam se čini da više nema nade probajte ipak povjerovati da nećete i ne možete pasti. Zaista, pomislite baš to! 
Ta promjena može doći samo ako probamo stajati zajedno - biti jedno!  
 
Zvuče li vam ove riječ poznato? Vjerojatno da jer to su riječi pjesme We are the world - we are the children, jedne od najljepših humanitarnih pjesama koje su ikada nastale.




Iako većina vjeruje da je riječ o projektu kojeg su pokrenuli velikani Lionel Richie, Quincy Jones, Steve Wonder i Michael Jacskon istina je da je ideja da se snimi jedna humanitarna pjesma od čije će se prodaje pomoći napaćenom narodu u Etiopiji i ostatku Afrike potekla zapravo od glazbenog veterana Harrya Belafontea. On je još 20. prosinca 1984. godine nazvao svog menadžera Kena Kragena, koji je zamolio svoje klijente - Lionela Richiea i Kennya Rogersa da sudjeluju u njegovu glazbenom pothvatu. Kragen, Richie i Rogers odlučili su mu pomoći te su dan kasnije za koordinatora pothvata pridodali Steviea Wondera kako bi cijelom projektu dao na važnosti. Kragen je u međuvremenu uveo Quincya Jonesa za koproducenta pjesme, a Richie Michaela Jacksona.
 
Pjesma je po prvi put izvedena uživo na legendarnom humanitarnom spektaklu Live Aid USA for Africa na stadionu J.F. Kennedy u Philadelphiji 13. srpnja 1985. godine .Točno dva mjeseca kasnije osvojila je nagrade za Najbolji videospot grupe i Videospot odabran od strane gledatelja tijekom održavanja druge dodjele godišnjih MTV Video Music Awards u newyorškom Radio City Music Hallu.
 
Uslijedile su i brojne druge nagrade, a poznato je da je upravo ova pjesma četvrt stoljeća kasnije ponovno snimljena za pomoć Haitiju. 
 
Pjesmu su naravno tijekom svih ovih godina obrađivali mnogo i puno je spotova snimljeno s ovom pjesmom, a kako je upravo danas Međunarodni dan djece odabrali smo baš ovaj koji od prve do zadnje sekunde prikazuje koliko je ovaj naš svijet različit, a opet toliko isti jer bez obzira na boju kože, pripadnost nekoj određenoj naciji, pripadnost vjeri - sva su djeca zapravo ista i svako dijete na ovom svijetu zaslužuje imati sretno djetinjstvo. 
 
Zato pokažite svojoj djeci baš ovaj spot, baš danas, da se i oni barem u ovih nekoliko minuta upoznaju s različitostima koje nas spajaju, koje nas čine jednim jedinim svijetom. Jer Mi smo taj svijet! 

Pročitajte više