YouTuberi naljutili ljude nakon što su "vratili" dječaka s autizmom kojeg su udomili

Foto: YouTube screenshot

32-GODIŠNJA Myka Stauffer i njen suprug James prije dvije i pol godine udomili su dječaka Huxleyja iz Kine. Ipak, sada su ga odlučili ‘vratiti’ jer, kako kažu, ‘dječak ima posebne potrebe kojih nisu bili svjesni’.

Naime, Huxley ima autizam, a oni su vijest potvrdili u videu koji su objavili na YouTube kanalu na kojem imaju 716 tisuća pretplatnika. Njihov potez je većinu razbjesnio.

“Kod međunarodnih udomljavanja postoje nepoznanice i stvari koje ne pišu na papirima. Kad je Huxley došao u naš dom, imao je puno više posebnih potreba kojih nismo bili svjesni i koje nam nitko nije napomenuo. Protekle dvije godine je prošao kroz bezbroj terapija i pokušali smo mu pomoći. Bilo nam je teško čuti zdravstvene profesionalce i njihove povratne informacije. Pokušali smo zadovoljiti njegove potrebe i pomoći mu jer ga istinski volimo”, kazao je James. 

Myka je u suzama dodala da se osjeća kao mama koja nije uspjela.

“Ružni komentari cijelu situaciju čine još težom. Posljednji mjeseci bili su užasni.”

Par nije htio otkriti što je točno s četverogodišnjim Huxleyjem kako bi zaštitili njegovu privatnost. James je samo dodao da je sada u obitelji u kojoj će biti zauvijek i koja je za njega savršena. 

“Sretan je, napreduje, a njegova nova mama je zdravstvena djelatnica pa je doista sve odlično”, ističe.

Myka i James imaju i četvero svoje djece, ali njihov postupak je zgrozio ljude koji danima komentiraju slučaj.

"Ne mogu vjerovati što ste učinili. Huxley nije kućni ljubimac, čak ni psu ili mački to neki ne bi napravili", "Zamisli da udomiš siroče iz Kine s posebnim potrebama, odvedeš ga kilometrima daleko od svega što poznaje i onda nakon nekoliko godina predaš nekom drugom. YouTube obitelji su zbilja šokantne", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Pročitajte više