Zajednica Reddita napala odgojnu metodu jednog tate: Daješ sinu krivi primjer

Foto: Shutterstock

NITKO ne želi dovesti dijete u situaciju da od nečega strahuje, a osobito njegovi roditelji. Vrlo zaštitnički nastrojen roditelj može biti posebno osjetljiv na ovakav prizor, a jedan je tata preuzeo stvari u svoje ruke kako bi pomogao svom sinu.

Na Redditu je objavio upit: "Znate one vrtne patuljke koje viđate u trgovinama s opremom za vrtove? Novi patuljak u vrtu moje susjede Cindy doista je uzburkao strasti." Naime, njegov je petogodišnji sin razvio ozbiljan strah od tog vrtnog patuljka.

"Odlučio sam razgovarati sa Cindy, objasnio sam problem i pitao bi li patuljka premjestila u stražnji vrt ili iza grmlja na svojoj terasi", napisao je zajednici Reddita. "Cindy je odbila! Nisam tražio puno", objasnio je.

Poduzeo je idući korak

Naime, priča na tome nije stala. "Prije nekoliko dana moj sin se igrao vani i lopta mu se otkotrljala u Cindyno dvorište. Odbio je otići po nju, plačući i moleći me da je ja pokupim. Otišao sam po nju i premjestio patuljka iza nekih cvjetnih grmova", objasnio je.

Cindy nije bila oduševljena njegovim postupkom. "Plan je bio da ga vratim nakon što se moj sin prestane igrati. Cindy je izašla zalijevati vrt, primijetila je da patuljka nema na mjestu i pitala me gdje je. Čak mi je prijetila da će pozvati policiju! Zbog patuljka! Nakon što sam joj ga vratio, Cindy mi je rekla da više ne ulazim u njeno dvorište!"

Pitao je ljude je li on u krivu u toj situaciji, a mnogi su mu rekli da je

"Ovo je bio tako dobar trenutak za podučavanje djeteta i njegovo suočavanje sa strahovima, kao i smirenje djeteta konstruktivnim rješavanjem problema, a umjesto toga naučio si dijete da je krađa i diranje tuđih stvari, samo zato što vam se ne sviđa kako izgledaju, u redu", napisao je jedan korisnik.

"Da. Imate odgovornost kao roditelj objasniti svom djetetu iracionalne strahove. Ne kradi stvari od svojih susjeda", napisao je drugi.

Jedan je korisnik Reddita čak razvio cijelu priču i objasnio ovom tati kako je mogao kreativno riješiti situaciju: "Da! Mogli ste svom djetetu pokazati da patuljak nije strašan. Mogli ste mu dati zadatak da pristupi mističnoj zemlji gnomova kako bi vratio svoju loptu i mogao je pobijediti svoj strah. Umjesto toga, podržali ste njegov strah svojim postupkom."

Pročitajte više