Žena šokirala priznanjem: Mrzim biti mama, to mi je najveća pogreška u životu

Foto: Shutterstock

MAJČINSTVO se često opisuje kao jedna od najvećih životnih radosti, ali i najvećih izazova. To je jedinstveno iskustvo koje svaka majka doživljava drugačije, ali realnost je nažalost takva da se neke majke ne mogu u potpunosti snaći u svojoj novoj ulozi. Tako je jedna novopečena majka na forumu podijelila iskustvo u kojem je priznala kako na majčinstvo nije reagirala onako kao što je prije poroda očekivala, prenosi Mirror.

"Imati dijete. Ja to mrzim, uopće nemam svoj život. Moj život svaki dan izgleda jednako - buđenje u 6, odlazak na posao, izvršavanje obaveza, odlazak po dijete u jaslice, pokušaji da ju zabavim, kupanje. Zatim uspavljivanje koje traje satima, udaranje po glavi, čupanje za kosu. Ostane mi možda tek 45 minuta za sebe, ali ne. Tada moram napraviti zadatke u kući.

Beba se budi. Moram ju umiriti. Dva sata spavanja, opet se budi. Potrošim još toliko vremena da bih ju ponovno uspavala. Opet se budi, pokušavam ju uspavati i tek kada mi to uspije, došlo je jutro. Osjećam se kao zombi, a moram sve to ponoviti ispočetka. Žao mi je i djeteta, ali ja ovo više ne mogu. Imati djecu bila je najgora pogreška u mom životu i ne znam što napraviti'', pojadala se mama koja je željela ostati anonimna.

Iako su je neki od roditelja odmah osudili i napali zbog izjave, ipak su prevladali komentari onih koji su joj dali savjete i riječi ohrabrenja, u nadi da će joj pomoći.

"Molim vas, zatražite pomoć, počnite sa svojim liječnikom. I ja sam se na početku osjećala ovako, na kraju se ispostavilo da sam imala postporođajnu depresiju, voljela bih da sam potražila pomoć na vrijeme'', komentirala je jedna majka. Na nju se ubrzo nadovezala i druga.

''Teško je. Stvarno je teško. Voljela bih da su ljudi malo otvoreniji i iskreniji o tome koliko je uistinu teško roditeljima, pogotovo majkama. Ali željela bih vam reći da neće uvijek biti ovako. Spavanje će s vremenom postati lakše, čupanje kose pretvorit će se u slatko čavrljanje prije spavanja, a sve ono što vas sada muči, uskoro će se činiti kao davna prošlost'', komentirala je.

Pročitajte više