Žena tvrdi da ju je stjuard ponizio zbog bebine uprljane pelene

Foto: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

PUTOVANJA s djecom mogu biti iznimno stresna zbog milijun razloga. Jedan od njih je i mijenjanje uprljane pelene. Mama Farah Naz Khan našla se u takvoj situaciji u avionu, na letu iz Seattlea u Houston. 

S djetetom je došla do postaje za mijenjanje pelena u stražnjem dijelu aviona i kad ju je promijenila, bacila ju je u zasebnu vrećicu. Vraćala se na svoje mjesto, a onda se, kako kaže, suočila sa stjuardom.

"Prišao mi je i upitao me jesam li tamo iza odložila pelenu. ‘To je biološki opasan otpad’, rekao je. Nastavio je vikati i odbio mi dopustiti da objasnim da sam pelenu odložila u zasebnu vrećicu prije negoli sam je bacila u smeće. Tada mi je rekao da je izvadim iz smeća",  ispričala je Khan za NBC News. 

Detalje incidenta objavila je i na Twitteru.

"Udovoljila sam stjuardu, ali kopanje po kanti za smeće pred drugim putnicima je ponižavajuće i omalovažavajuće", dodala je.

Khan kaže da joj je prišla druga stjuardesa te je uvjerila da nije učinila ništa loše, ali šteta je već bila učinjena. Zbog toga je po slijetanju podnijela pritužbu službi za korisnike. Kasnije tog dana primila je neočekivan poziv.

"Prepoznala sam glas. Bio je to taj stjuard. Rekao mi je da sam stavljena na listu zabranjenih putnika. Nastavio me napadati i sramotiti jer sam uopće ušla u avion s djetetom. ‘Vi ljudi svuda vodite svoju djecu. Trebali biste razmisliti da drugi možda žele miran let, bez buke i nereda koje proizvode djeca’, dodao je. Nisam sigurna što je mislio pod tim ‘vi ljudi’", nastavila je Khan prepričavati neugodno iskustvo. 

Priča je zasad neriješena. Khan nije uspjela otkriti identitet stjuarda niti joj je jasno kako je pronašao njezin broj mobitela. Iz tvrtke avioprijevoznika nisu je kontaktirali niti su joj se ispričali. 

"Razmišljam o tužbi zbog ugrožavanja obitelji. Ako mi ovako nešto može reći zbog pelene, za što je još sposoban", poručuje. 

Pročitajte više