Žena u grču smišljala poruku za šefa da je morala ići roditi, muž sve snimio

MARISSA PEIRCE rodila je sina Charlesa u srpnju ove godine. Dok je bila u bolnici, njen partner snimao je dok je tipkala poruku svom šefu, piše Daily Mail.

Objavila je video u kolovozu napisavši: "Doslovno sam na porodu i premišljam se oko poruke koju šaljem svom šefu. Porod je stresan, ali ovo je još stresnije", dodala je.

@mpmoney27

labor is stressful, calling out is even more stressful ##pregnancy ##birth

♬ original sound - marissa

U videu se vidi kako Marissa leži na krevetu sa svojim mobitelom u rukama i čita poruku koju planira poslati. "Rađam. Upravo sam primljena u bolnicu – smajli. Bi li bilo u redu da moja mama ili moj brat pokupe moju plaću sutra – upitnik", pročitala je.

Okrenula se svom partneru i upitala ga zvuči li mu to u redu. "Savršeno", odgovorio joj je.

Komentari su bili puni suosjećanja i razumijevanja

Tisuće ljudi komentirale su njen video, koji je pregledan više od 5 milijuna puta. Ogroman broj njih tvrdio je da je to najameričkiji video koji su ikad u životu pogledali.

"Recite mi da radite u SAD-u, a da mi ne kažete da radite u SAD-u", napisala je jedna osoba, dok je druga dodala: "Ovo je bolno američki."

SAD je jedina bogata nacija na svijetu bez zajamčenog plaćenog obiteljskog dopusta za roditelje. Krajem listopada predsjednik Biden izbacio je plaćeni obiteljski dopust iz okvira svog zakona o socijalnoj potrošnji od 1.75 bilijuna dolara, koji je Zastupnički dom usvojio prošlog mjeseca.

Dio komentara bio je okrenut zafrkanciji

Drugi su zamišljali kako je Marissin šef odgovorio na vijest da propušta posao zbog poroda. "Molimo dođite s liječničkom napomenom sljedeći dan, beba se neće računati jer nam treba na papiru", komentirala je jedna osoba.

"Razumijem, ali sljedeći put nemojte nas obavijestiti zadnji trenutak", našalio se drugi.

Još je netko dodao: "Možda sljedeći put možete pričekati do kraja smjene da rodite dijete? Bilo bi zgodnije za sve."

SAD nema plaćeni porodiljni dopust za roditelje

Marissa, koja još uvijek radi u tom istom kafiću, rekla je za BuzzFeed da je tog dana imala trudove u 2 sata ujutro i da je trebala raditi u 10 sati ujutro. Napomenula je da nije bila zabrinuta zbog reakcije svog šefa na njenu poruku, samo je bila zabrinuta zbog preuranjenog poroda u okolnostima pandemije.

"Previše sam razmišljala o ovoj poruci svom šefu uglavnom zato što imam tjeskobu", objasnila je. "Bila sam tjedan i pol dana od termina, tako da sam malo uranila za prvorotkinju i nitko nije očekivao da ću već roditi."

Ni Marissa ni njezin partner nisu dobili porodiljni dopust, a on je otišao na posao manje od 24 sata nakon što su Charlesa doveli kući iz bolnice. "Većina žena koje poznajem radile su dok nisu rodile, kao i ja", rekla je. "Znam žene koje su se vratile na posao samo nekoliko tjedana nakon što su dobile djecu."

Iako je "izuzetno razočarana nedostatkom porodiljnog dopusta u Sjedinjenim Državama", dodala je da je još uvijek zahvalna što su njezin šef i suradnici bili spremni pokriti njezinu smjenu dok je bila na porodu.

Pročitajte više