Žena upitala trudnicu za spol djeteta, odgovor je šokirao i doveo do suza

Foto: Shutterstock

TRUDNOĆA je blaženo, ali i osjetljivo vrijeme za žene. Uz sve lijepe stvari koje donosi i osjećaje kojima su preplavljene buduće majke, postoje i neke situacije koje kod trudnica izazivaju negativne reakcije, premda ljudi iz okoline često ne razumiju razloge koji su do toga doveli.

Jedna je žena ispričala za Kidspot svoju priču u kojoj se dogodio rasplet koji ni u snu nije očekivala i još manje htjela izazvati.

Ugodan razgovor doveo je do neugodnosti u neočekivanom trenutku

Naime, čekajući svoje dijete na vratima škole, susrela je poznanicu i započela s njom ugodan razgovor. Poznanica je bila vrlo očito trudna, stoga joj je žena čestitala, poznanica se zahvalila i razgovor se nastavio dalje u lijepom tonu.

Poznanica se otvorila o napornim jutarnjim mučninama, o tome kako je najgori dio iza nje. Žena je postavljala različita pitanja, na što je ova rado odgovarala. Kad je uslijedilo pitanje o spolu djeteta, trudničino lice se u trenutku potpuno promijenilo.

"Zašto je uopće važno što ću roditi?" uzvratila je. Žena je ostala zatečena, slušajući izljev bijesa koji se nastavio dok djeca nisu izišla iz škole.

Rekla joj je da je spol bebe nebitan i da nema utjecaja na osobu koja će postati niti na ljubav koju će primiti

Tumačila je i da se društvo previše bavi takvim temama. “Moja beba će biti divna, zbrinuta, voljena osoba bez obzira na to je li dječak ili djevojčica i to što si postavila ovo pitanje nije prikladno”, rekla joj je.

Kako su trenuci odmicali, postajala je sve bjesnija. Drugi roditelji su počeli buljiti u njih, jasno osjećajući da se nešto događa. Žena je proživljavala šok i neugodu i dovedena je na rub suza.

„Nisam namjeravala uznemiriti je ovim pitanjem i još uvijek ne razumijem što je u njemu bilo toliko uvredljivo. Čak i da jest, bilo bi bolje da je mirno i ljubazno objasnila svoju perspektivu nego da me napadne na javnom mjestu na kojem se često pojavljujem”, objasnila je žena.

Nakon ovog događaja potvrdila je da je intenzivno izbjegavala daljnje susrete s trudnicom, šaljući supruga po dijete u školu, mijenjajući neke navike i djetetove aktivnosti i dajući sve od sebe da se više ne sretnu, kako piše Kidspot.

Pročitajte više