Žene na Instagramu rekreiraju goli trudnički selfie Ashley Graham

PLUS size manekenka Ashley Graham ponovno je napravila velik korak za body positivity pokret. Nakon što je 14. kolovoza otkrila da sa suprugom Justinom Ervinom čeka prvo dijete, objavila je goli selfie.

“Isto, isto, ali malo drugačije”, napisala je kraj fotografije kojom je pokazala strije koje su se već počele pojavljivati, a jedna su od najčešćih nuspojava trudnoće zbog naglog širenja kože, uslijed kojeg ona puca i ostavlja ožiljke.

Žene diljem Instagrama potaknula je da učine isto. Počele su objavljivati svoje fotografije i otkrivati vlastite nesigurnosti, iskustva s trudnoćom i svakodnevne probleme s kojima se susreću.

“Samo bog i moj muž znaju koliko je ova trudnoća teška za mene. Od placente previje, gubitka daha, nemogućnosti odlaska u teretanu, mentalnih problema pa do mentalnih i tjelesnih promjena. Iako imam dijete, ovo je novo za mene”, otkrila je jedna korisnica te društvene mreže.

Druga je rekla da se njeno tijelo ne mijenja zbog trudnoće nego oporavka od poremećaja prehrane.

“Neki će reći da se ovome ne treba diviti, da pretilost nije predivna. Reći ću vam da se ispod sala i celulita krije predivna beba”, dodaje treća.

S obzirom na to da se nove slične objave pojavljuju svaki sat, nema sumnje da će ovaj trend brzo proći.

Pročitajte više