Zlostavljani dječak za kojeg zna čitavi svijet dobio ulogu u novom Mad Maxu

Foto: EPA

QUADEN Bayles, dječak koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja zbog patuljastog rasta, dobio je ulogu u novom nastavku Mad Maxa. Oscarom nagrađeni redatelj George Miller dodijelio je sada 11-godišnjaku ulogu u filmu Furiosa, prequelu njegovog blockbustera iz 2015. Mad Max: Fury Road.

Miller je u intervjuu za Sydney Morning Herald Good Weekend otkrio da ga je uznemirujući video koji je Baylesova majka podijelila u veljači 2020. potaknuo da dječaku da ulogu. Tako ga je angažirao za svoj film Three Thousand Years of Longing, gdje je glumio uz Idrisa Elbu i Tildu Swinton.

"Prošlo je super i za nas i za njega. Odradio je tako dobar posao da je dobio malu ulogu u Furiosi", otkrio je Miller.

U viralnom videu iz 2020. Bayles nekontrolirano plače na stražnjem sjedištu automobila. Tada devetogodišnjak, kroz suze priča kako se želi ubiti zbog psihofizičkog nasilja s kojim se svakodnevno susreće u školi.

Dječakova majka Yarraka objavila je uznemirujuću snimku na društvenim mrežama u želji da se zaustavi nasilje.

"Ovo je rezultat zlostavljanja", rekla je.

Video je postao viralan, a tisuće ljudi, uključujući zvijezde poput Hugha Jackmana, javno su podržale dječaka koji živi u Australiji, a kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dvarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od prosjeka.

Pročitajte više