Znakovi da će vaš partner biti odličan tata

Foto: Pexels

DANAS se u Hrvatskoj i još nekim europskim zemljama obilježava Dan očeva. Prvi Dan očeva je obilježen 1908. godine u SAD-u nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo više od 250 očeva. Iako se ova tradicija vrlo brzo proširila po cijelom svijetu, ne obilježavaju se na isti dan u svim zemljama. Kod nas je odabran 19. ožujka jer je tada i blagdan sv. Josipa, Isusova oca.

Biti dobar otac je posebna karakteristika koju će svako dijete cijeniti, a prema osobinama pojedinih muškaraca možete prepoznati da će biti odlični roditelji čak i prije nego što se okušaju u toj ulozi.

Evo što odaje takvog muškarca.

1. Pomaže u kućanskim poslovima

Možda ne uživa u generalnom čišćenju vašeg zajedničkog doma (uostalom, vjerojatno ni vi ne uživate), ali ako muškarac bez dramatiziranja (i odbijanja) sudjeluje u kućanskim poslovima - to je dobar znak. Muškarcu kojemu nije problem pripremiti večeru ili usisati podove neće biti problem promijeniti pelenu djetetu ili mu pripremiti obrok.

2. Dobro funkcionira u stresnim situacijama

Roditeljstvo je stresno. Svakodnevno pred vas stavlja brojne izazove, a ako vaš partner ne puca po šavovima kada se nađe u stresnim situacijama, vjerojatno će znati i kako se nositi s vrištećom bebom u dva ujutro.

3. Ne shvaća život previše ozbiljno

Možda ovo na prvu ne zvuči kao dobra karakteristika, ali kada su u pitanju karakteristike dobrog tate - ne želite pored sebe imati vječno ozbiljnog mrguda koji sve pomno analizira i brine se zbog svega. Ako se vaš partner često smije čak i sam sa sobom, zaigran je i ponekad se ponaša poput dječaka zarobljenog u tijelu odraslog muškarca - vaša buduća djeca će uživati s njime.

4. Drži stvari pod kontrolom

Iako ne može sakriti svoju zaigranu prirodu, znate da se uvijek možete pouzdati u njega. Neće riskirati vašu egzistenciju i dovesti vas u nezavidnu poziciju. Odgovorni muškarci postaju i odgovorni očevi.

5. Svjestan je da i vi imate svoje potrebe

Potiče vas da se družite s prijateljima ili se počastite masažom kada ste pod stresom. Često vas stavlja ispred samog sebe i brine se o vašoj sreći te zdravlju. To su jasni znakovi da je nesebična osoba koja će znati brinuti se i o djeci.

6. Ne ustručava se reći vam kada griješite

Možda vas ova njegova osobina često živcira pa se ponekad i posvađate jer od njega očekujete da (uvijek) bude na vašoj strani, ali vrijeme je da naučite cijeniti to. Naime, pokraj vas je muškarac koji se ne ustručava spustiti vas na zemlju kada misli da je to potrebno. Osim toga, zna razmišljati vlastitom glavom pa vam i reći kada misli da griješite.

7. Želi biti dobar tata

Nije važno ima li ikakvo iskustvo s djecom i je li ikada držao dijete. Ako iskreno želi biti dobar tata i ne ustručava se to vam reći, velika je vjerojatnost da će to jednoga dana i postati, piše Cosmopolitan.

 

Pročitajte više