10 komada koji su u 2017. godini vladali Instagramom

Foto: Instagram

PROTEKLA godina donijela je hrpu novih trendova.
 
A većina ih se rodila upravo na Instagramu. Zahvaljujući fashionisticama s te društvene mreže, neki komadi postali su toliko popularni da će ostati zapamćeni kao najveći trendovi u 2017. godini. Evo i koji su to komadi koji su vladali Instagramom: 
 
Karirani sako
 
 
Nakon što je Zara rasprodala svoj kultni sivi karirani sako, sve druge high-street trgovine iskopirale su trend, a gotovo da ne postoji modna blogerica koja u svom ormaru nema barem jedan.
 
Okrugle naušnice
 
 
Vratile su se s početka 2000-ih i zahvaljujući Instagramu postale još popularnije nego tada. Fashionistice su ih odmah rado primile natrag, pogotovo jer se radi o jednom od najlaskavijih komada nakita.
 
Mornarske kape
 
 
Prvo su ih nosile manekenke, a najljepše žene na svijetu trend su lako prodale i drugim fashionisticama. Takve kape trenutno su najpopularnije i može ih se naći baš u svim popularnim trgovinama.
 
Biseri na odjeći
 
 
Biseri su ove sezone prešli s nakita na džempere, traperice, ali i čizme te postali omiljeni ukras na Instagramu. A kako i ne bi, kada su tako fotogenični.
 
Čizme u stilu čarapa
 
 
Raznobojne čizmice koje izgledom podsjećaju na čarape ove su sezone omiljena obuća Instagram zvijezda, što u uopće ne čudi jer su izrazito laskave pa noge u njima na fotkama izgledaju savršeno.
 
Cipele s otvorenom petom 
 
 
Nakon što su sve modne blogerice pozirale u Dior cipelicama s otvorenom petom, kitten potpeticama i prepoznatljivim bijelim remenom, njihov model su iskopirali i drugi dizajneri i povoljni high-street brendovi te se rodio jedan od vodećih trendova sezone. 
 
Gucci remen
 
 
Remen s prepoznatljivim logom luksuznog brenda tijekom godine toliko je bio popularan na Instagramu, da bi netko mogao pomisliti kako se dijelio besplatno, iako stoji preko 2600 kuna. 

Gingham suknje
 
 
Ovo je još jedan Instagram trend za koji je najzaslužnije Zara, jer je njihova crvena gingham suknja ovog proljeća i ljeta bila sveprisutna, kako na društvenoj mreži, tako i na ulicama.

Motoristička jakna
 
 
Kožne jakne s podstavom od ovčjeg runa apsolutni su hit sezone, a sve zahvaljujući Instagram zvijezdama koje su ih svojim kombinacijama učinile posebno neodoljivima. 
 
Metalik plisirane suknje
 
 
Trend koji već godinama ne ide nikamo, svoju slavu može zahvaliti upravo tome što izgleda posebno dobro na fotkama. A ne postoji i lakši način da u trenu podignete svoj zimski stil na novu razinu.