10 namirnica koje će učiniti veliku promjenu na vašoj koži

Foto: Instagram

VEĆ dobro znate kako vaše zdravlje i ljepota ovise i o tome što unosite u svoj organizam.

A kad smo kod ljepote, nije dovoljno samo ono što stavljate na kožu da bi ona izgledala lijepo i njegovano. No, prije nego počnete konzumirati određene namirnice, trebali biste znati koje je poželjno jesti za upravo takvu kožu.

1. Rajčica

Rajčica je napunjena likopenom, snažnim antioksidansom koji se pokazao vrlo učinkovit u borbi protiv mnogih bolesti. Također, rajčica je vrlo bogata vitaminima A i C.

2. Zeleni čaj


Kaže se kako zeleni čaj može učiniti čuda za vaše zdravlje, liniju, ali i kožu, zahvaljujući antioksidantnim polifenolima. Poželjno je konzumirati organski zeleni čaj.

3. Ekstra djevičansko maslinovo ulje


Upotrebljavate ga za prevenciju bolesti srca, raka, snižavanje kolesterola, ali maslinovo ulje doslovno vlaži vašu kožu iznutra prema van.

4. Brokula

Brokula ima dokazane protuupalne učinke, a brojni kožni stručnjaci ističu upale kao ključne stvari koje uzrokuju starenje kože. Redovita prehrana brokulom pomaže vam da održite svoju kožu glatkom i lijepom.

5. Tamnozeleno povrće

Željezo i vitamini ključni su sastojci ovih namirnica, a one se mogu lako ubaciti u vašu svakodnevnu prehranu, zbog čega će vaša koža biti prekrasna.

6. Masna riba poput lososa

Ovo je najbolji izbor ribe za vaše zdravlje, ali i izgled kože. Losos je opskrbljen protuupalnim omega-3 kiselinama, zdravim mastima i vitaminom B12, koji će doprinijeti da vaša koža postane sjajna.

7. Orasi


Orasi su bogati dobrim mastima, koje su važne za lijepu kožu, a osim toga su odlični i za zdravlje srca, snižavanje kolesterola, jačanje funkcije mozga te smanjenje upala.

8. Borovnice

Borovnice imaju vrlo malo kalorija, a bogate su vitaminima C i E, vlaknima te drugim hranjivim stvarima koje pomažu nahraniti vašu kožu.

9. Tamna čokolada

Samo trebate biti sigurni da jedete pravu vrstu i da budete umjereni.

10. Avokado

Ovo zeleno voće puno je hranjivih tvari koje su odlične za vašu kožu i vaše zdravlje pa ga nemojte ignorirati, unatoč ne tako maloj cijeni.