3 odjevna komada uz koje će prijelazno doba biti puno lakše

Foto: Instagram, H&M, Mango, Zara
 
STIŽE ono doba godine kada svakodnevno slaganje outfita prestaje biti zabavno. 
 
Kao da prelazak iz ljeta u jesen već sam po sebi nije dovoljno težak, život nam otežava i promjenjivo vrijeme te velike razlike u jutarnjim i dnevnim temperaturama, pa je odijevanje pravi izazov. Još uvijek nam je teško oprostite se od ljetnih haljinca i sandala, a i iz izloga nas već mame kaputima i "ubojitim" čizmama. Zbog svega toga stil mnogih se, krajem kolovoza i tijekom rujna, svodi na kombiniranje ljetnih i jesenskih te čak i zimskih komada. 
 
Malo je onih koji u ormaru imaju baš ono što im treba za tih par mjeseci, iako su za bezbrižno prijelazno razdoblje dovoljna tek tri komada. Da, dobro ste pročitali, a ako želite neopterećene ušetati u jesen u njih se definitivno isplati investirati:
 
Baloner
 
 
Ovaj modni klasik uvijek je dobra investicija jer ga možete nositi sve dok ga ne uništite. Uz to, odlično se slaže i s ljetnom i sa zimskom odjećom, baš kao i sa sandalama i visokim čizmama, a sa sobom uvijek nosi  dozu elegancije. U toplijim danima obucite ga preko haljine i osvježite jarkim komadima nakita, a na jesen svežite maramu oko vrata i ispod obucite džemper.
 
Mango, 549,90 kn
 
Gležnjače
 
 
Jedne sigurno već imate u ormaru, jer iz mode ne izlaze već godinama, ali nova sezona uvijek je i dobar razlog za kupovinu još jednog para gležnjača. Ako već imate crne, sada kupite jedne u metalik nijansi il neku jarku boju, a želite l biti u trendu, odaberite one koje zgledaju kao čarape. U svakom slučaju, možete ih početi nositi odmah u kombinaciji s ljetnim haljinicama i suknjama, a na jesen nabavite jednu dugačku, cvjetnu haljinu i nosite ju s njima.
 
Zara, 599,90 kn
 
Kožna suknja
 
 
Kožu obično vežemo uz hladnije mjesece, ali u kombinaciji s običnom majicom kratkih rukava i natikačama, kožna minica postaje idealan komad za kraj ljeta. A kad dođu hladniji dani, majicu zamijenite džemperom,  sandale čizmama i spremne ste za novu sezonu.
 
H&M, 296 kn