4 grozne poslovne navike s kojima moraš prestati

Foto: Louis Vuitton

NIKADA nemoj započinjati niti završavati dan mailovima.

1. E-mailovi
 
Možda misliš kako već od ranog jutra trebaš početi čitati mailove, no vjeruj nam, ne trebaš. Dan treba započeti u miru: uz šalicu kave, topli tuš, kvalitetan doručak, tjelovježbu i slično. Jednako vrijedi i za kraj dana, jer ova bi navika mogla biti jedan od razloga zašto ne možeš lako zaspati. Tada i tako ne možeš učiniti ništa po tom pitanju, prema tome...
 
2. Isključivanje
 
S obzirom da znamo koliko je teško isključiti se tijekom užurbanog radnog tjedna, predlažemo da barem vikendima ostaneš izvan dometa poslovnih mailova i poziva. Subotom i nedjeljom, tehnologija bi trebala služiti isključivo za dogovore s prijateljima i zabavu. 99 posto toga i tako može pričekati do ponedjeljka.
 
3. Neuredan stol
 
Jednostavno: neuredan stol neće ti dozvoliti da se pravilno koncentriraš na posao. Pobacaj sve nepotrebne stvari, iskoristi ladice, stavi omiljenu sliku ili vazu s cvijećem na njega... Mogućnosti je koliko hoćeš.
 
4. Kašnjenje
 
Ne samo da kašnjenje ostavlja dojam nepouzdanosti i nezainteresiranosti, kašnjenje će te tjerati na još veću nervozu tijekom dana te ostajanje dulje u uredu, što sigurno ne želiš. Pokušaj stvari obavljati na vrijeme, kako bi imala vremena i za kvalitetne pauze.