5 načina da izbacite 500 kalorija svaki dan, bez puno muke

Foto: 123 rf

NIKAKO se ne možete odlučiti na dijetu, a stalno se žalite da ste debeli?

Za početak krenite s malim odricanjima kojima ćete smanjiti unos kalorija u organizam i to bez velikih odricanja.

Prvi rezultati sigurno će vas potaknuti i na ozbiljniji plan zdrave prehrane.

1. Pijte crnu kavu ili čaj


Sigurno kavu iz vrećice i cappuccino s lješnjakom ne brojite pod stvari koje ste unijeli u organizam. Samo jedan ovakav napitak može imati 200 kalorija i to bez šećera i mlijeka koje ćete vjerojatno dodati. Prebacite se na crnu kavu i čajeve i odlučite - mlijeko ili šećer.

2. Zaboravite na kupljene sokove

Da, čak i vaš omiljeni sok od naranče pun je kalorija, a da ne govorimo o gaziranim napicima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije ravne još jednom cijelom ručku pa se prebacite na vodu ili sami iscijedite svoju naranči i limun. Bez šećera!

3. Ne varajte sa salatama


Odlučili ste kupiti salatu za ručak, ali ćete je pojesti uz fini umak i šnitu kruha? Pogledajte što piše na umaku - jedan paketić sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite s malo maslinova ulja i octa i sasvim malo soli i papra.

4. Odrecite se masnih umaka

Majoneza, tartar umak, ketchup, vrhnje...svi ti dodaci jelu puni su masnoća i kalorija. Uživajte u pravom okusu hrane, tijelo će vam biti zahvalno.

5. Žvačite polako


Navikli smo trpati hranu u sebe pa osjećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite cijeniti hranu koju jedete i svaki zalogaj pomno prožvačite. Jamčimo vam da ćete tako prije biti siti i pojesti manje.