5 navika žena sa savršeno organiziranim ormarima

Foto: WeHeartIt

VAŠ ormar čuva neka od najvrjednijih dobara koje posjedujete.

Ovo je 5 navika žena, koje svoje ormare tretiraju s poštovanjem, kakvo oni i zaslužuju.

1. One kupe i poklone jedan komad

Računica je jednostavna: za svaki novi komad garderobe, organizirane žene riješe se jednog starog, koji ne nose. Isto vrijedi i za torbe, cipele i modne dodatke. Znamo kako nije lako riješiti se nekad omiljene haljine, no priznajte si istinu, ona u vašem ormaru živi isključivo na staroj slavi.

2. One čiste češće nego što mislite

Proljetno čišćenje ne mora se dogoditi samo na proljeće. Procijenite svoj ormar za svako godišnje doba ili još bolje, jednom mjesečno te ga oslobodite od bilo čega što više ne nosite, što vam se više ne sviđa te jedva čekate da se toga riješite. Vjerujte nam kako baš nikada nećete požaliti taj dodatni prostor, koji ćete dobiti.

3. One se organiziraju na temelju onoga što ima najviše smisla za njih

Tko kaže da robu morate razvrstavati po boji, stilu ili godišnjem dobu? Svoj ormar organizirajte prema tome kako vama najviše odgovara, čak i ako to nema baš nikakve logike.

4. One iskorištavaju baš svaki centimetar prostora

Police, ladice, kuke, mrežice itd. U stvari, možda ne bi bilo loše da ispraznite cijeli ormar te ga tako dobro gledate, a zatim odlučite kakva organizacija i dodaci nabolje odgovaraju vašem životnom stilu.

5. One baš uvijek vraćaju stvari na svoje mjesto

Jedino ih tako nećete stalno tražiti, što je posebno iritantno ako ste u žurbi.