5 neobičnih načina kako da vratite uzbuđenje u vašu vezu

Foto: Bottega Veneta

NEKA vam peta godišnjica bude kao prva.

1. Adrenalinske avanture
 
Istraživanja su pokazala da zajedničke aktivnosti parova, koje podižu njihov adrenalin, lako mogu vratiti uzbuđenje i u njihov odnos. Pronađite nešto uzbudljivo i/ili zastrašujuće i krenite.
 
2. Zajednički trening
 
Ako vam je prva točka ipak malo previše, zajednički trening imat će sličan učinak, zbog jednakog kemijskog ispuštanja u vašem mozgu. Također, tjelovježba će pojačati vaš libido.
 
3. Maštanje o budućnosti
 
Odnosi nisu statični i svaki ima svoj smjer. Ključ je da se ne ograničavate samo na ono što bi trebali učiniti i vrlo vjerojatno ćete učiniti. Razmišljajte  i o ostalim stvarima i maštajte, čak i ako su šanse za ostvarivanje takvih fantazija vrlo male. Znajući da imate budućnost, koju tek treba ispisati zajedničkim avanturama, revitalizirat će svaku vezu.

4. Budite konkurencija jedno drugome
 
Možda će zvučati čudno, ali ovakve stvari također mogu uvesti uzbuđenje u vašu vezu. Ovaj put nemojte biti tim, već pronađite načine kako da postanete konkurencija jedno drugome. "To može biti neka igra, kuharski dvoboj ili tko će brže dotrčati do cilja. Štogod izabrali, to može vratiti strast", otkrila je seksualna terapeutkinja Terri Orbuch za Women's Health.
 
5. Razgovor o ciljevima
 
On vrlo vjerojatno da zna sve tvoje ciljeve i snove, no ono što je jednako važno je razgovarati s partnerom o tome i planiranje kako ostvariti te ciljeve. "Seksi je i inspirativno vidjeti kako su parovi posvećeni zajedničkom postignuću individualnih ciljeva. To će vas podsjetiti na početke i to što vas je provuklo na njemu."