5 pogrešaka koje radiš kad je rumenilo u pitanju

Foto: Chanel

RUMENILO je jedan od najatraktivnijih make-up proizvoda, koje naše lice može učiniti prekrasnim ili nas potpuno izobličiti. Radiš li i ti ove uobičajene pogreške?

1. BIRAŠ KRIVU BOJU I JOŠ JE GOMILAŠ NA OBRAZE

Najveća pogreška koju žene rade je kupovanje rumenila samo zato što izgleda preslatko u svojoj kutijici. Rumenilo ima jedan jedini zadatak, a to je pristajati savršenu uz boju tvog tena pa zato biraj samo ona koja laskaju tvom licu. Isto tako, zapamti - rumenilo ne smije biti prva stvar koju će netko uočiti na tvom licu.

2. NANOSIŠ GA NA GOLU KOŽU

Ne voliš nositi puder no bez rumenila ne odlaziš ni do dućana. Upravo zbog toga, rumenilo se brzo briše ili se boja stapa s prirodnim rumenilom i mrljama. Ako odbijaš nositi puder, ispod rumenila nanesi barem bazu, korektor ili malo pudera u prahu.

3. KORISTIŠ KRIVU ČETKICU


Jako važnu ulogu u tome hoće li rumenilo izgledati dobro na tvom licu ili ne, ima četkica. Ako je premala, predugačka ili jednostavno loše teksture, rezultat bi mogao biti sasvim pogrešan. Biraj velike, mekan četkice koje će u jednom nanosu nanijeti dovoljno rumenila na prava mjesta.

4. BIRAŠ KRIVU TEKSTURU ZA SVOJU KOŽU

Imaš puno prištića, a nosiš samo kremasta rumenila, kože ti je suha, a ti želiš samo rumenilo u kamenu koje može istaknuti nepravilnosti...Dobro razmisli o nedostacima svoje kože i donesi pravu odluku pri kupovanju rumenila.

5. TRANSFORMIRAŠ LICE KRIVIM NANOŠENJEM


Nije važno kako rumenilo nanosi cura u tutorijalu, važno je da ga nanosiš kako bi istaknula jagodice na svom licu. Poštuj pravila sa slike (dolje) i nikad ne koristi rumenilo kao bronzer!