5 prirodnih ulja za ljepotu koja će transformirati tvoj izgled

Foto: Shutterstock

ULJA se već dugo koriste u službi ljepote, a premda mnogi brandovi u posljednje vrijeme izbacuju svoje mješavine "beauty ulja", to ne znači da se ne možeš okrenuti jednostavnim, prirodnim varijantama.

Ovih 5 ulja rade čuda kad je izgled u pitanju i to bez iznimke!

1. Maslinovo ulje


"Želiš li imati lijepu kožu, svako jutro natašte ispij jednu žličicu maslinovog ulja", kažu stručnjaci. maslinovo ulje možeš masirati u kožu lica kako bi je nahranila i navlažila te kako bi ublažila vidljivost ožiljaka, a fantastično može zamijeniti i losion za tijelo. Kad je kosa u pitanju, jednom tjedno u nju umasiraj maslinovo ulje i zatim ga ostavi da djeluje barem sat vremena prije ispiranja. tvoja kosa bit će blistava i izgledati super zdravo.

2. Bademovo ulje


Bademovo ulje odlično je za skidanje šminke te može u potpunosti zamijeniti tvoj odstranjivač. Odlično je i za obnavljanje kože pa ga možeš nanositi i na područja na kojima imaš borice ili ožiljke.

3. Ricinusovo ulje

Želiš potaknuti rast trepavica? Čistom četkicom za maskaru prije spavanja nanesi malo ovog ulja na trepavice. Možeš ga koristiti i kao balzam za usne, ali i umjesto kreme za područje oko očiju.

4. Kokosovo ulje


Na kokosovom ulju možeš spremati hranu, a možeš ga koristiti i za sexy izgled kože i kose. Od njega možeš napraviti i piling za tijelo ako ga pomiješaš s malo smeđeg šećera.

5. Jojobino ulje

Jojobino ulje nalazi se u mnogim dnevnim i noćnim kremama za lice, jer ima odlična hidratantna svojstva. Na lice i tijelo možeš ga nanositi i u prirodnom obliku.