5 razloga zašto je prijateljstvo s povlasticama osuđeno na propast

Foto: Guess

PRIJATELJSTVO s povlasticama vrlo je popularan način da muškarci dobiju seks bez ulaženja u vezu i da žene misle da će s vremenom dobiti vezu. Naravno, uvijek postoje iznimke i prijateljstva s povlasticama ponekad funkcioniraju baš onako kako bi trebala, ali većina takvih prijateljstava s vremenom propada, i to s dobrim razlogom.

Netko najčešće laže

Iako je dogovor da nema emocija, jedna osoba, najčešće žena, ipak razvije osjećaje i počne se nadati da će se neobavezni seks pretvoriti u vezu.

Zbunjujuće je

Žene se nakon seksa često vežu za muškarce - nije samo stvar osjećaja, riječ je i o hormonalnoj reakciji. Tijelo se poveže s drugim tijelom, a čak i ako stvarno nema intelektualne ili emocionalne povezanosti, ostaje zbunjujući osjećaj.

Blokira pravu vezu

Dugoročno gledano, većina ljudi naginje tome da pronađe nekoga s kim će biti u vezi koja nije samo seksualna. Prijateljstvo s povlasticama je zgodna razonoda, ali s vremenom će jedna osoba postati svjesna da želi nešto više s nekim drugim.

Postoji razlog zašto niste zajedno

Ako se tako dobro slažete, zašto niste zajedno? Znamo da je možda glupo pitanje, pogotovo ako  veza nije nešto što želite, ali da ste stvarno toliko super par, bili bi pravi par. Kratkoročno to možda i nije važno, ali dugoročno je upravo zbog toga prijateljstvo s povlasticama osuđeno na propast.

Ima rok trajanja

Prijateljstvo s povlasticama ima rok trajanja, a problem je u tome što se jedna osoba zasiti puno prije nego što druga uopće počne razmišljati o kraju.