5 razloga zašto se muškarci emotivno povlače

Foto: Marciano

EMOTIVNO povlačenje muškaraca je bolest modernog doba.

Priča je uvijek manje-više ista: počnete se viđati, sve se čini super, oboje razvijete osjećaje i... On ipak shvaća da mu to ne odgovara. Žena i dalje razvija osjećaje, a muškarca razvija taktike kako da pobjegne. Neodgovaranje na poruke je samo jedna od "taktika", a iako je to idealna prilika da se naljutimo na frajera koji to radi, postoji i druga strana priče. Muškarci se ne povlače zato što su zli nego zato što im to dolazi prirodno. Ovo su najčešći razlozi.

Osjećaji im teško padaju

Muškarci su emotivna bića, ali za razliku od žena, te im emocije često ne odgovaraju. Frajer koji je navikao biti slobodan i ne osjećati obavezu prema ikome može se vrlo lako prestrašiti kad osjeti da bi mu ta sloboda mogla pobjeći. Zato često bježe od svojih osjećaja i zatvaraju se.

Ne znaju kako napraviti tranziciju

Svaki muškarac koji se prepustio osjećajima zna da to nije ništa strašno, ali problem je u tome što mnogi muškarci nikad ne dođu do te faze. Izvana im se čini strašno i ne pada im na pamet zaviriti unutra, ma koliko ih drugi uvjeravali da je na drugoj strani i dalje sve u redu.

Treba im vremena

Prosječnom muškarcu treba više vremena da razvije osjećaje nego što treba prosječnoj ženi. Problem je u tome što žene vrlo često žele da se obje stvari događaju u isto vrijeme pa vrše pritisak na frajera. Prosječni muškarac na pritisak rijetko reagira dobro, pa kao taktiku bira povlačenje.

Treba im još vremena

Čak i kad se naviknu na novonastalu situaciju, muškarci i dalje žele zadržati osjećaj slobode. Ako dobiju osjećaj da ih žena guši, vrlo se lako mogu vratiti na staro i početi bježati od bilo kakvih obaveza.

Treba im dobar primjer

Postoje muška društva u kojima je stabilna veza znak slabosti i primjer dosadnog života. Ako frajer oko sebe ima ljude koji zagovaraju slobodu i generalno su protiv veza, teško će se othrvati njihovom utjecaju. Muškarcima koji se boje veza treba pozitivan primjer - bez toga će od muhe raditi slona, a upravo se takvi muškarci najčešće emotivno povlače.