5 razloga zašto se ne seksaš

Foto: Oysho

SEKS je dobar za tvoje zdravlje, zašto ga preskačeš?

Ako je to i tvoja realnost, to nije dobra vijest. No, možda te utješi činjenica da nisi jedina. Naime, podaci pokazuju kako današnje žene imaju puno manje vremena za seks, nego njihove kolegice u 50-im godinama prošlog stoljeća. Također, čak 40 milijuna Amerikanaca navodno ima brak bez seksa, odnosno seksaju se manje od 10 puta na godinu. No, seks je dobar za tvoje zdravlje, fizičko i emocionalno i zato ga nipošto ne bi trebala izbjegavati.
 
Upravo zato, sastavili smo popis "ubojica" intimnosti među parovima i savjete kako sačuvati živu glavu.
 
1. Tehnologija
 
Po tko zna koji put ponavljamo onu staru i dobru: spavaća soba trebala bi služiti za spavanje i seks. Drugim riječima, tehnologiji tu nema mjesta, jer neće biti lako inicirati seks s partnerom, dok on odgovara šefu na mailove.
 
2. Prenatrpani raspored
 
Svoje dane provodiš u uredu, na kavi s prijateljicama, s djecom, učiš. Koji god razlog bio zašto nemaš previše vremena u danu za intimu, sigurno imaš barem malo vremena. Iskoristi ga! Kad dođeš doma nakon napornog dana, prvo si priušti toplu kupku s nekoliko kapi esencijalnog ulja od lavande. Seks terapeuti uvjeravaju u njezinu čarobnu moć dovođenja u raspoloženje za seks.
 
3. Izgled
 
Žene imaju talent pričati loše o stvarima na sebi, koje drugi smatraju atraktivnima. Ako je tvoj problem nesigurnost u to kako izgledaš, njegovi komplimenti mogu ti pomoći da se osjećaš bolje. A ako je još uvijek s tobom, znači da mu se i dalje sviđaš. Pametnoj dosta. Također, i male promjene mogu učiniti puno, ako iz nekog razloga nisi spremna za one velike.
 
4. Njemu se ne da
 
Da, i to je itekako moguće, jer svakodnevni stres ne utječe samo na žene. Rješenje? Razgovor, ali nemoj krenuti s osuđivačkim tonom u njega. "Što se dovraga događa s tobom?", "Jel' ti mene varaš?" i slične fraze, strogo su zabranjene. Ako njegov seksualni život ne funkcionira, on će se osjećati kao da podbacuje kao muškarac, jer muškarci itekako puno ulažu u svoju seksualnost.
 
5. Tvoj vibrator
 
Ako za njime posežeš češće, nego za svojim muškarcem, vrijeme je za promjene. Zašto ga ne biste za početak isprobali zajedno?