5 znakova da si TI toksična osoba u vašoj vezi

Foto: Instagram 

KAD se govori o toksičnim vezama, nekako je prirodno pretpostaviti da je uvijek riječ o nekom drugom. No, što ako si u vašoj vezi toksična osoba upravo ti? Ovo su znakovi da nije stvar u nekom drugom, nego u tebi.
 
Nikad nisi kriva
 
Čak i kad naizgled jesi, pronalaziš način da svališ krivnju na nekog drugog. Takvo je ponašanje sasvim jasan znak da si baš ti toksični element u vašemu odnosu.
 
Govoriš stvari koje "nisi mislila"
 
Kad se svađate, ne biraš riječi nego namjerno udaraš tamo gdje najviše boli, a jednom kad stvarno povrijediš nekoga, suzama pokušavaš izvući situaciju i govoriš da nisi to mislila.
 
Sve mora biti po tvom
 
Kompromis ti nije stran pojam, ali rijetko vidiš potrebu za njim jer vjeruješ da si baš svaki put u pravu. Toksične osobe jednostavno nemaju sposobnost pustiti da netko drugi pobijedi.
 
Manipuliraš i ucjenjuješ
 
Kad su svađe u pitanju, ne biraš sredstvo kojim ćeš doći do pobjede. Važno ti je da izađeš kao pobjednik, a ucjena ti je među dražim sredstvima manipulacije.
 
Moliš da ostane
 
Kad pretjeraš i kad se čini da je sve gotovo, ne libiš se moliti za oprost, iako znaš da ti nije žao. Strah od samoće je jači od tvoje želje za pobjedom, ali čim dobiješ drugu priliku, vraćaš se na staro.