7 modnih pravila koja ove godine morate prekršiti

Foto: Instagram

VREMENA su se promijenila i modna pravila kojima su vas naučile vaše mame, bake i tete više ne vrijede.
 
Sada, više nego ikada prije, u modi je kršiti pravila, a bitno je i imati na umu da je moda samo igra. Crveno i ružičasto? Zašto ne, a evo i još 7 modnih pravila koja napokon morate prekršiti:
 
1. Uskladite torbu s cipelama
 
 
Uniformiranost nikad nije bila u modi, a crna torba s crnim cipelama recept su za dosadan i neprimjetan outfit. Formula koja jamči zanimljiv i efektan styling su torbica i cipele u različitim, ali komplementarnim bojama.
 
2. Tamno plava i crna ne idu zajedno
 
 
Tko vas je uspio uvjeriti u takvu glupost? Ne samo da se ove dvije boje međusobno slažu, već u paru uvijek jamče elegantan i chic izgled. Posebno u hladnije doba godine, kada u modi prevladavaju zagasite nijanse. 
 
3. Ne smijete kombinirati različite uzorke
 
 
Prugice, točkice i cvjetni print u istom outfitu? Zašto ne. Ako imate dovoljno stila i samopouzdanja, nitko vas neće pogledati krivo jer ste iskombinirali dva ili više različitih uzoraka. Dapače, istaknut ćete se u masi i privući poglede. Samo pazite da ne pretjerate, pa kombinaciju različitih printeva uvijek "razbijte" nekim neutralnim komadom.
 
4. Metalik tkanine i šljokice su samo za večernje kombinacije
 
 
Naravno da nećete na posao ići u mini šljokičastoj haljini koju ste nosili na dočeku Nove godine. No postoji puno drugih šljokičastih i metalik komada koje slobodno možete nositi i po danu. Primjerice, ove srebrne hlače idealan su komad za chic poslovnu kombinaciju.
 
5. Duge haljine mogu nositi samo visoke djevojke
 
 
Ne morate biti dugonoge manekenke da biste nosile haljine i suknje do poda. Ako kroj odgovara vašoj građi, u kombinaciji s dobrim parom štikli, ali čak i s ravnom obućom, i niske djevojke izgledat će odlično u dugačkoj haljini.
 
6. Ne možete nositi čarape sa sandalama otvorenih prstiju
 
 
Čarape i sandale nekoć su stvarno bili nezamisliv spoj, no to se proteklih nekoliko godina promijenilo. Danas je to stilski potpis svake poznate trendseterice i odličan način da se i preko zime ne odreknete svojih omiljenih sandala.
 
7. Srebrna i zlatna ne idu zajedno
 
 
Još jedan besmisleni mit poput onog o kombiniranju tamno plave s crnom. Bilo da je u pitanju nakit ili odjeća, ova kombinacija može biti i više nego dobra, pogotovo ako se nadogradi nekim cool detaljem.