7 stvari zbog kojih bi trebala prestati osjećati krivnju

Foto: Juicy Couture

VRIJEME je da neke stvari privedeš kraju.

1. Nisam trebala uzeti slobodan dan na poslu

Koji god bio razlog, zašto si ga uzela, sigurno nije zato da sjediš i lijenčariš doma. No, i da je to u pitanju... Možda si bila bolesna ili si morala neke stvari hitno napraviti. Ponovno, koji god razlog bio, imaš pravo na slobodne dane pa se ne trebaš osjećati krivo kada ih napokon uzmeš.

2. Nisam trebala pojesti taj komad torte sinoć

Trebala si, jer je to ono što si htjela i što te tad činilo sretnom. Život je prekratak da bi se zamarali ovakvim sitnicama, posebno ako velik dio svog slobodnog vremena trošiš na tjelovježbu i što zdraviju prehranu. Ništa ti neće biti.

3. Još uvijek nemam nikog

Vrlo je vjerojatno da si single, jer još uvijek nije naišao muškarac, koji je zaslužio da se zbog njega odrekneš svoje slobode, a i ne želiš pristajati na ništa manje od onoga što zaslužuješ. I to je sasvim u redu.

4. Nisam toliko uspješna, kako sam mislila da ću bit u ovim godinama

Kao prvo, ta si očekivanja vrlo vjerojatno postavila kada si imala 15 godina, i nisi imala pojma o životu, a dosad si puno toga naučila, što je također uspjeh. Pod broj dva, nikada nije kasno za ono što zaista želiš.

5. Trebala bi znati više o "xy" temi

O čemu god da se radilo, sigurne smo kako si se barem jednom u životu osjećala krivom, jer nisi znala puno o nekoj temi. No, to je samo nepotrebno trošenje energije, jer ne možeš očekivati da svi znaju baš sve o svemu.

6. Puno sam bolje izgledala kad sam bila mlađa

Uspoređivanje trenutnog stanja sa slikama iz prošlosti vrlo je nezahvalan zadatak, jer ti si što jesi, a osoba koja si bila nekad, učinila te osobom koja si sad i odlična si.

7. Nisam trebala provesti cijeli vikend u krevetu

Jesi, jer je iza tebe bio jako naporan radni tjedan i zaslužila si ne raditi ništa, izležavati se i sakupljati energiju za novi.