Anina seksi kuhinja: Morske radosti u vašem tanjuru

DRAGE naše Rouge kuharice, ovog se vikenda vraćamo na more i morske specijalitete, pa smo tako za vas pripremili srdele u limunovom soku i jednostavnu, a laganu salatu s kozicama. More i ljeto povezujemo s aktivnostima i uživanjem u laganoj hrani, zbog toga naš desert desert nije ni voćni ni čokoladni kolač, već od lagana krema od sira! S dodatkom šećera i badema, ova krema je savršen ljetni desert.

Salata s kozicama

Potrebno:

300 g očišćenih kozica
300 g zelenih mahuna (zamrznutih)
200 g crvenog radiča
200 g malih rajčica
3 žlice maslinova ulja
2 žlice aceta balsamica

Priprema:

Mahune skuhajte, ocijedite i ohladite a kozice kratko prokuhajte u slanoj vodi. Radič narežite na rezance, dodajte narezane rajčice te sve skupa posolite, dobro promiješajte i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom.

Srdele s limunom i rajčicama

Potrebno:

1 kg srdela

2 limuna

150 g rajčica

1 žlica vegete

5 žlica maslinova ulja

3 češnja češnjaka

3 žlice nasjeckanog peršina

1 žličica nasjeckanog mažurana

Priprema:

Očistite srdele, odstranite im glave i srednju kost. Dobro ih posušite i nakapajte limunovim sokom. U odgovarajuću posudu stavite red filetiranih srdela, pospite ih vegetom, te zatim složite red  limuna narezanog na tanke kolutove, red rajčica narezanih na ploške, pa ponovno red srdela. Ponovite poredak i završite srdelama. Sve prelijte mješavinom maslinova ulja, protisnutog češnjaka, peršina, mažurana i papra te pecite u pećnici na 200 C oko pola sata. Poslužite s krumpir salatom ili prilogom po želji.


Krema od svježeg sira

Potrebno:

400 g svježeg kravljeg sira
1 puding od vanilije
500 ml mlijeka
2 žlice šećera
2 žlice šećera u prahu
100 g mljevenih badema
limun

Priprema:

Skuhajte puding uz dodatak dviju žlica šećera te ga pustite da se dobro ohladi. Sir izmiješajte sa šećerom u prahu, sokom od pola limuna i limunovom koricom. Umiješajte zajedno puding sir i mljevene bademe. Dobivenu kremu rasporedite u čaše i ostavite u hladnjaku da se stisne te poslužite kao desert.