Anina seksi kuhinja: Tjestenina sa špinatom i bademima i dvobojni desert

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile finu tjesteninu sa špinatom i bademima te ukusni desert u dvije boje, od sira i čokolade. Uživajte u vikendu i dobar tek!

Tjestenina sa špinatom i bademima
 
Potrebno:
 
400 g špinata
350 g špageta
100 ml vode
100 g kravlje skute
50 g parmezana
režanj češnjaka
50 g badema
maslinovo ulje
žlica maslaca
 
Priprema:
 
Operite i očistite špinat te ostavite da se kratko ocijedi. Bademe polijte vrućom vodom i ostavite da stoje u vodi 10 minuta. Zarežite im kožicu na vrhu i odstranite je, a zatim zdrobite bademe. Jedan režanj češnjaka stavite na maslinovo ulje i maslac te dodajte špinat i pustite ga par minuta da uvene na vatri. Izvadite češnjak i špinat te ih štapnim mikserom izmiksajte sa 100 ml vode. Dodajte skutu i parmezan te miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte polovicu zdrobljenih badema i sve dobro promiješajte. Skuhane špagete pomiješajte s umakom i servirajte na tanjure. Dekorirajte ostatkom badema. 
 
Dvobojni desert 
 
Potrebno:
 
250 g svježeg sira 
70 g mliječnog namaza 
250 ml slatkog vrhnja 
1 vanilin šećer 
2 želatine 
smeđeg šećera po želji 
50 g bijele čokolade 
naribana narančina korica 
50 g čokolade s lješnjacima 
1 žlica meda 
 
Priprema:
 
Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja te dodajte sir i mliječni namaz. Želatinu spremite i dodajte smjesi skupa s vanilinim i običnim šećerom. Smjesu podijelite na dva dijela. U prvi dodajte bijelu otopljenu čokoladu i naribanu narančinu koricu. U drugi dio kreme dodajte otopljenu čokoladu s lješnjacima i med. Pazite da čokolade budu mlake, a ne vruće. U kalup stavite foliju i slažite jednu pa drugu kremu. Stavite u frižider da se smjesa stisne, a zatim izrežite i poslužite.
 
Pssst! Ana nosi samo najbolje iz Lisca Selection kolekcije!