BB krema oduševila je svijet, sada stiže i CC krema!

PRAVI fenomen u beauty industriji skriva se iza samo dva slova: BB (blemish balm), a označava tonirane kreme s čak pet funkcija - (tekući puder, anti-age krema, hidratacija, primer, ujednačavanje tena, zaštita od sunca). Ovaj čarobni hibrid tekućeg pudera i anti-age kreme prikriva sve nepravilnosti baš poput pudera, dok istovremeno pomlađuje kožu kao anti-age krema i uz sve to sadrži zaštitni faktor.

Ove multifunkcionalne kreme isprva su bile namijenjene skrivanju ožiljaka nakon plastičnih operacija i zaštiti kože od agresivnih kozmetičkih tretmana, a najprije su zaživjele na korejskom tržištu. Potom su ih preuzele brojne američke i europske kozmetičke tvrtke pa ih tako danas ima gotovo svaki vodeći brend u svijetu ljepote.

Otprilike prije godinu dana na našem se tržištu pojavila prva BB krema koja je sada postala neizostavan dio kozmetičke torbice mnogih djevojaka i žena.

No to sve, potpuno očekivano, ne označava kraj kozmetičkih inovacija jer nedavno se pojavila još jedna inovacija – CC krema koja omogućuje veću prikrivenost i sličnija je tekućem puderu, no isto tako ima više aktivnih sastojaka i veću razinu zaštite.

Chanel je već na tržište lansirao svoju inačicu CC kreme – Complete Correction, a možemo pretpostaviti da će u skoroj budućnosti tržište biti preplavljeno kremama sa sastojcima na najvišem nivou kozmetičke industrije i to s različitim slovima, za svaki tip kože bezbroj mogućnosti.