Beauty navike koje bi svaka žena trebala usvojiti

Foto: Estee Lauder

AKO vaša beauty rutina još uvijek ne postoji, ovi će vam savjeti poslužiti kao odličan početak...

Sve bi mi bile najsretnije na svijetu da se redovito budimo izgledajući besprijekorno - savršenog tena bez nepravilnosti, mekane i glatke kože bez proširenih pora. I iako je činjenica da se na svijetu doista nađe pokoja žena kojoj je majka priroda podarila savršen ten, velika se većina nas za njega mora žestoko truditi na dnevnoj bazi.

Nosite zaštitu od sunca

Proizvodi sa zaštitnim faktorom koji štite od sunca nisu rezervirani isključivo za ljetne mjesece i ljenčarenje na plaži. Koristiti biste ih trebali apsolutno svaki put kada se izlažete sunčevom zračenju, a osobito u vrijeme kada je sunčevo zračenje na svom vrhuncu. Pronađite kremu koja ne ostavlja osjećaj težine na koži i koja je dovoljno prozračna da ju možete nositi ispod make upa ili u trenucima kada izlazite au naturel.

Hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte...

O proizvodima za hidrataciju sigurno ste čuli milijardu puta, no možda svejedno ponekad zaboravite nanijeti kremu i nahraniti kožu. A to nikada ne biste smjeli zaboraviti. Hidratacijski proizvodi nisu potrebni isključivo osobama sa suhom kožom; održavanje hidratacije kože najvažniji je korak u borbi protiv znakova starenja. Ni slučajno ne biste smjeli zanemarivati niti ruke, vrat i uši kojima je također iz istog razloga potrebna redovita hidratacija.

Redovito koristite piling


Zdravi sjaj kože postići ćete uklanjanjem mrtvih stanica kože redovitom upotrebom pilinga. Piling koristite barem jednom tjedno. Ono na što biste trebali osobito pripaziti je to da piling bude kvalitetan i nježan prema vašoj koži. Izbjegavajte pilinge koji sadrže pregrube čestice kako biste izbjegli nepotrebno i štetno oštećenje kože.

Obrve održavajte urednima

Make up vam možda nije potreban na dnevnoj bazi, no obrve vam uvijek trebaju biti uredno počupane i oblikovane. Čak i ako imate prirodno besprijekoran ten, sveukupni dojam možete potpuno upropastiti neurednim obrvama. Ako sami ne znate lijepo oblikovati obrve, otiđite u salon kako bi vam ih oblikovali profesionalci, a zatim redovito sami održavajte postignuti oblik.

Parfem koristite svakodnevno

Završni touch svakoj dnevnoj rutini dat će parfem. On je jednako bitan kao i uredan make up ili odabir odjevne kombinacije. Parfem podiže vaše raspoloženje, naglašava odjeću koju nosite i jača vaše samopouzdanje. Nanošenje parfema nemojte nikada preskakati jer parfem može popraviti sveukupni dojam koji ostavljate u mjeri koju ne možete zamisliti.

Izvor: Cosmopolitan.hr