Češća razdvojenost poboljšava seksualni život parova

Foto: Guess

PAROVI koji više vremena provode odvojeno, imaju redovitije seksualne odnose.

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, na nešto više od 2000 parova, koji su trebali odgovoriti na pitanje koliko noći provode odvojeni u razdoblju od mjesec dana te koliko često imaju odnose. Ispalo je kako parovi koji su češće razdvojeni, imaju i redovitije seksualne odnose i to dvostruko više od parova koji to nisu.
 
Doktorica Terri Orbuch, koja je sudjelovala u istraživanju to je objasnila riječima: "Kad započinjemo vezu, tri su stvari 'krivci' za leptiriće  u trbuhu - novosti, misterij i uzbuđenje. No, kako se odnos razvija, tako se ljubav povećava, no smanjuje se strast. Vrijeme, koje provedete odvojeno od svog partnera, u nekom drugom gradu i s novim ljudima, ponovno oživljava tu strast", prenosi Women's Health. "Vrijeme samo za sebe jako je važno u vezama. Ono vas čini snažnijima i samopouzdanijima, što se pozitivno odražava i na vašu vezu. Također, ono jača povjerenje među partnerima", zaključila je.
 
To vrijeme ne mora nužno uključivati putovanje. Stručnjaci naglašavaju kako to može biti i običan izlazak s prijateljima, kava s prijateljicama ili izlet s obitelji.