Četiri natuknice za žene koje ne znaju reći "ne"

ZDRAVE se granice u vezama ne postavljaju same od sebe, već su za njihovo realiziranje potrebni disciplina i snaga volje. Ne budeš li ih postavila, mogla bi vrlo lako postati žrtvom partnerovog lošeg ponašanja. Svaka veza zahtijeva određene kompromise, no nikad se ne bi trebala odreći onog što smatraš važnim samo kako bi bila s nekom osobom.

Reflektiranje

Analizirajući svoje prošle veze, sjetit ćeš se situacija u kojima si radila greške koje ne želiš više ponavljati. Većina se neželjenih situacija dogodila samo zato što si previše popuštala. Pažljivim seciranjem doći ćeš do uzorka ponašanja koji se neprekidno ponavlja, a kojeg možeš spriječiti postavljanjem jasnih granica preko kojih nećeš prelaziti.

Lista

Iz svojih bi pogrešaka trebala učiti, neka ti posluže kao inspiracija za izradu nove liste prioriteta koje ćeš se ovog puta i držati.

Vlastito dobro

Iako zvuči sebično, sebe bi trebala staviti na prvo mjesto. U zdravim se vezama svaka osoba brine za vlastite potrebe i sreću. Nikad nećeš u potpunosti biti sretna budeš li brigu o tome prepustila svom partneru.

Otvorenost

Ti i tvoj muškarac imat ćete različita razmišljanja u vezi postavljanja granica. Tvoje su granice odraz tvog integriteta i principa pa ih se zato i drži.