Danas radimo: Neodoljivi mini tart

Foto: Pinterest

JEDAN OD najjednostavnijih recepata kada su slastice u pitanju je onaj za tijesto za tart.

S njim gotovo da ne možeš pogriješiti - važno je samo pratiti upute i ne preskakati niti jedan korak.

Naravno, ovo tijesto možeš iskoristiti i za veliki tart, no mi predlažemo da uzmeš lim za muffine i napraviš ove neodoljive mini verzije.

Tart se može raditi i u limu za mini muffine i u onom za obične muffine (u tom slučaju tjesto će biti visoko samo do pola kalupa), a ako imaš prave kalupe za mini tart - iskoristi njih.

Napuniti ih možeš kako god želiš - biraj između čokoladnih i voćnih punjenja ili pak isprobaj našu omiljenu varijantu - s vanilijom.

Sastojci za tijesto:

260 grama brašna

2 velike žlice šećera

1 žlica soli

113 grama maslaca, nasjeckanog na kockice

1 jaje

2 žličice mlijeka

Postupak:


U blenderu (ili ručno, ali dulje će trajati) izmiješaj brašno, šećer, sol i maslac dok ne dobiješ gustu smjesu, a maslac se ne razmrvi na male kvržice (veličine graška). Zatim dodaj jaje i ponovno miješaj, a po potrebi na kraju dodaj žličicu ili dvije mlijeka dok ne dobiješ lijepu smjesu.

Oblikuj tijesto u kuglu, ovij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na 30 minuta.

Izvaljaj tijesto na glatkoj površini i izreži krugove (čašom, nožem ili kalupom) koji će stati u tvoj lim za muffine. Bilo bi idealno da imaš okrugle kalupe u obliku cvjetića, jer će oni dati ukrasnu rub pitama. Ako nemaš, rubove dotjeraj pritiskom vilice koja će napraviti uzorak.

Kad rasporediš tijesto u rupe na pladnju, vilicom probuši svaki komad na dnu 3-4 puta.

Peci u pećnici na 185 stupnjeva 15-18 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, izvadi i pusti da se ohlade pa puni prema želji.

Najjednostavnije punjenje možeš napraviti ako pomiješaš puding od vanilije s tučenim vrhnjem i zatim se ukrasiš sezonskim voćem.