Djeluju li detox flasteri za stopala zaista?

Foto: All Express

FLASTERI za stopala koji izvlače štetne tvari iz organizma već su neko vrijeme veliki hit.

Proizvođači ovakvih flastera tvrde kako uz njih na jednostavan način možemo izlučiti štetne tvari, dobiti na energiji te čak izgubiti kilograme.

Rezultat se, tvrde, vidi na samom flasteru koji nakon korištenja prelazi iz bijele boje u tamnosmeđu, i to upravo zbog toksina koje je tijelo zadržavalo.

Naravno, doktori su skeptični prema ovom načinu kućne detoksikacije, a nije ga odobrio ni odbor Američke agencije za hranu i lijekove.

Zašto?

U jastučiću flastera nalaze se sastojci poput različitih biljki i minerala te je najvjerojatnije da mijenjaju boju u doticaju sa zrakom i kožom te da upravo zbog toga flaster mijenja boju.

"Ne postoji logičko objašnjenje za ove flastere. Ni jedan od tih sastojaka ne može izvući toksine iz kože", izjavila je Dr. Devra Davis za BecomeGorgeous.

Skeptici su napravili nekoliko istraživanja te jednostavno stavili flaster iznad lonca s vrućom vodom i dobili isti rezultat - flaster je promijenio boju u tamnosmeđu.

Zaključak: novac radije potrošite na dobru detox masažu ili jednostavno pročistite organizam uz puno voća, povrća i nezaslađene tekućine.