Djeluju li zaista žvake za izbjeljivanje zubi?

Foto: Allure

BLJEŠTAVO bijele zube holivudskih zvijezda možeš postići raznim tretmanima kod stomatologa ili proizvodima za kućnu uporabu. Dakako, za izrazito žute zube profesionalni tretmani su najučinkovitiji. Za takve slučajeve najbolje se posavjetovati sa stomatologom kako bi postigla najbolje rezultate i otklonila strah od oštećenja cakline zuba.

Ukoliko želiš posvijetliti zube za nekoliko nijansi ne moraš ići na skupe tretmane. Uz redoviti uporabu kućnih proizvoda (trakice i paste za zube za izbjeljivanje) mogu se postići željeni rezultati.

Novo i praktično rješenje su gume za žvakanje koje imaju učinak izbjeljivanja. Čak su i obične žvakaće gume u ovom slučaju tvoj najbolji prijatelj. Potiču stvaranje sline koja sprječava nastanak karijesa, jača caklinu i uklanja ostatke hrane tako sprječavajući nastanak mrlja na zubima. Uz koristi običnih žvakaćih guma ove žvakaće za izbjeljivanje imaju i dodatne kvalitete. Ne sadrže šećer, sprječavaju nastanak karijesa i drugim aktivnim sastojcima (soda bikarbona i kalcij peroksid) otklanjaju mrlje i održavaju zube bijelima.

Naravno, ako pokušavaš izbijeliti zube bilo bi korisno smanjiti unos pića poput kave i kole, a pogotovo izbjegavati cigarete.