Dnevnik gradske cure: Najjednostavniji put do dobre linije!

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

UNAPRIJED se ispričavam svima koji su mislili da ću ovdje objasnit kako jeftino nabavit kokain - neću. Ovo je o dijetama.

Na koju god web stranicu odem, sa desne strane mi se pojavi oglas koji mi nudi da izravnam svoj trbuh, jednostavno i brzo, koristeći jedan stari, čudan i učinkovit savjet. Kliknem (jer imam bogat društveni život) i naravno, nakon 5 minuta čitanja i scrollanja, skužim da je navlakuša koja te žica da kupiš knjigu koji će ti nakon 200 stranica reć: "Nemoj tolko jesti."

Na mailu me svakih par dana dočeka ponuda da za 3 obroka po 99 kuna kupim pojas koji možeš omotat oko trbuha i imat malu saunu ispod sisa (možeš čak i na posao s tim, jer nitko neće skužit da imaš malu nuklearnu elektranu ispod majice), a jučer sam u knjižari vidjela i knjigu "Hibernacijska dijeta - mršavite dok spavate" - jer inače se dok spavamo abnormalno debljamo.

U čast svim tim apsurdnim dijetama koje zvuče kao da ih je netko izmislio na kombinaciji MDMA-a i Thompsonovih pjesama, složila sam svoju listu dijeta koje ću probati plasirati na tržište:

Sve što želiš-dijeta

Komunikativna si, dinamična i želiš uživati u svakom trenutku života bez odricanja? Ovo je dijeta za tebe! Sve što želiš - dijeta je upravo onakva kakvom se čini: Bez odricanja, bez ograničenja, bez osjećaja grižnje savjesti, a istovremeno topi masnoće i omogućuje ti da mršaviš i do 5 kilograma tjedno! Trik je toliko jednostavan da ćeš se pitati kako se nisi sama sjetila ove tehnike. Spremna? Jedeš koliko hoćeš, kada god hoćeš, i što god hoćeš - JEDNOM tjedno.

Mononukleoza

Zaboravi na odricanje, skupe proizvode i članstvo u teretani! Mononukleoza je upravo ono što ti treba. Prošeći do centra, i kada te netko pita jel imaš kunu, jednostavno ga zažvali kao što Ryan Gosling ljubi Rachel McAdams u filmu Notebook. Za ekstra učinak kaži: "It wasn't over - it still isn't over" - čisto da situacija ne bude neugodna. Nakon toga jednostavno pusti da se magija dogodi sama od sebe! Ako si već u vezi, nema problema - provedi dan u javnom prijevozu i poliži nekoliko štangi za držanje - nekoliko lizova, i spremna si na gubitak do čak 20 kilograma u mjesec dana. *Bolnički troškovi nisu uključeni u ponudu.

Ducktape-dijeta

Srebrna lijepljiva traka nije rezervirana samo za otmičare i silovatelje u filmovima, ona stvarno čini čuda i u svijetu mršavljenja! Zalijepi traku preko usta i gledaj kako se kilogrami tope sami od sebe! Osim što ćeš u tjedan dana već vidjeti veliku razliku, kada skineš traku, napraviti ćeš i lagani peeling lica i počupati brkove! Tri u jedan, jer ti to zaslužuješ!

Stiropor-dijeta


Izgladnjivanje nikako nije zdravo za organizam, a prazan želudac može ti stvoriti velike neugodnosti ako, primjerice, krulji na važnom sastanku. Umjesto da otkazuješ sastanak, probaj sa stiropor-dijetom! Stiropor daje osjećaj sitosti bez unosa masnoća, a zbog svojeg oblika kojim je lako manipulirati, stane u svaku torbicu! Nakon što završiš s dijetom, višak zaliha možeš iskoristiti za izolaciju stambenog prostora - koja dijeta to još može reći za sebe?

Photoshop

Tvoj godišnji na plaži se bliži a ti izgledaš kao skladište majoneze? Nema problema! Uz nekoliko poteza mišem, možeš izgubiti upravo onoliko kilograma koliko želiš. Bez obzira na to sviđa li ti se više izgled Adele, Kim Kardashian, Jennifer Aniston ili onaj kokainske kurve - izbor je u potpunosti tvoj!

Božja dijeta


Jedi koliko želiš i VJERUJ da ćeš svejedno smršaviti. Čak i ako ne vidiš rezultate, vjeruj da je to test kojim moraš pokazati da zaslužuješ biti mršava. Jednom će se dogoditi. Ili neće, ali to je Božja volja.

Domestos-dijeta


Iznenada si pozvana na vjenčanje na kojem će biti tvoj bivši dečko, a imaš nekoliko kila viška? Vrijeme je za radikalne poteze! Umjesto da na vjenčanje dođeš bucmasta i izgubiš dostojanstvo, budi emancipirana do kraja i u svako jelo stavi malo Domestosa. Otopit će sve masnoće, a sigurno će ukloniti i svaki potencijalni kamenac. Ako želiš u potpunosti impresionirati svog bivšeg, odaberi Domestos s mirisom oceana, i imat će osjećaj kao da je na plaži kad je s tobom.

Fraktura-dijeta


Za neposlušne djevojke koje jednostavno ne mogu pratiti zadanu dijetu, tu je fraktura-dijeta. Slomi obje ruke i gledaj kako se magija događa! Ako misliš da ćeš varati, slomi i čeljust za ekstra učinak!

Rižoto od gljiva

Odličan recept za sve gurmanke koje žele u par dana izgubiti nekoliko ekstra kilograma. Napravi rižoto od gljiva, stavi vrhnje za kuhanje, i ostavi ga na suncu nekoliko sati (ili čak jedan cijeli dan ako imaš puno kila viška). Pojedi ga s guštom, i čekaj - rezultat bi se trebao pojaviti za nekoliko minuta.

Kerum-dijeta

Omiljena dijeta među modernim Hrvatima! Odaberi što god želiš jesti, i umjesto da hranu staviš u usta, zalijepi ju na čelo! Preporuča se da izbjegavaš juhu, žgance i kavijar.

iPhone-dijeta

Kupi novi iPhone, i ostani bez novaca za hranu! Brzo i učinkovito!

Mate Mišo dijeta

Stavi sve na tanjur, digni ruke i pusti da drugi dovrše.
 

Prethodne kolumne Andree Andrassy pročitajte ovdje.